ATALAY: “TELİF HAKKI KUL HAKKIDIR YENİLMESİNE RAZI OLMAYIZ”

ATALAY: “TELİF HAKKI KUL HAKKIDIR YENİLMESİNE RAZI OLMAYIZ”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, “Telif hakkı kul hakkıdır. Yenilmesine razı olamayız” dedi.
Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Basın İlan Kurumu’nu ziyaret etti. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın karşıladığı İLESAM heyetinde İstanbul Şube Başkanı Sosyolog Cafer Vayni, yönetim kurulu üyeleri Yrd. Doç.Dr. Mehmet Ali Eroğlu, gazeteci yazar Sefa Koyuncu, Selim Çoraklı ve Recep Arslan yer aldı.
İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni, “İlan almak amacıyla çıkan gazetelere belli bir satış rakamına ulaşma ve köşe ile röportaj yazarına telif ödemesi zorunluluğu" getirdikleri için Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’a teşekkür etti. Gazetelerin çok ciddi telif hakkı ihlali yaptığını dile getiren Cafer Vayni, sayın genel müdürün şahsında Basın İlan Kurumu’nun bu hak ihlalini önlemede birinci derecede etkili olacağına yürekten inandıklarını söyledi.
Ziyaretten memnuniyetini ifade ederek sözlerine başlayan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da, “Basın İlan Kurumu olarak devletin ve milletin parasını gazetelere dağıtırken kul hakkına riayet etmemiz gerekiyor. Devletten ilan parası almak için gazete çıkmamalı. Basın millete ve milletin değerlerine hizmet etmeli. Birçok gazetenin yazarını istismar ettiği duyumlarını alıyoruz, İLESAM olarak küçük ölçekli ve ilan amacıyla çıkan gazetelerin yazarlara telif hakkı ödemediğini sizler de dile getirdiniz. Telif hakkı da kul hakkıdır. Kul hakkının yenilmesine razı olamayız. Bu anlamda İLESAM’ın her türlü teklifini dikkate alacağız. Ayrıca Basın İlan Kurumu’nu eviniz olarak biliniz. Telif hakkı başta olmak üzere her türlü ortak çalışmaya işbirliği ve desteğe hazırız” dedi.
İLESAM heyeti, daha sonra İLESAM üyesi olan Anadolu Ajansı Arapça Haberler Haber Müdür Yardımcısı şair romancı Ekrem Kaftan’ı da ziyaret etti.