Atalay: “yerel Basın Gelişiyor”

Atalay: “yerel Basın Gelişiyor”

Basın İlan Kurumu(BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, yerel basının geleceğinin parlak olduğunu belirterek, “Kalkınan ve büyüyen Türkiye’de yerel basının geleceğini parlak görüyorum” dedi.
Yerel basının durumunu ele almak ve sorunlara çözüm aramak amacıyla Ordu’ya gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, yerel gazete sahibi ve yöneticileriyle bir araya geldi. Basın İlan Kurulu Ordu İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda açıklama yapan Atalay, yerel basının geleceğinin parlak olduğunu belirtti.
Atalay, “Büyüyen gelişen Türkiye’de büyüyen, gelişen, yatırım yapılan, kalkınan şehirlerin çok ciddi bir reklam pastası oluşuyor. Yerel basın o reklam pastasından nasibini alacak. Daha yüksek maaşlarla personel çalıştıracak, iletişim fakültesi mezunları daha iyi habercilik yapacak. O sebeple yerel basının kendisini yarınlara hazırlaması lazım” diye konuştu.
Yerel basının çok önemli olduğunun da altını çizen Atalay, “Hiçbir şey İstanbul’dan bakıldığı gibi görülmüyor. Bunu ancak yerelden göreceksiniz. Yerelin gözü kulağı da yerel basındır. Yerel basın demokrasinin gelişmesinde hem de yerelin kalkınmasında olmazsa olmazdı” şeklinde konuştu.