Atatürk Havalimanı taşınıyor! İlker Aycı'dan önemli açıklamalar

Atatürk Havalimanı taşınıyor! İlker Aycı'dan önemli açıklamalar

İşte İlker Aycı'nın açıklamalarından satır başları:

Toplam taşınmanın yüzde 25'i gerçekleşmiş durumdayız. Geriye yüzde 75'i kaldı. Bu süreç boyunca emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. 1912'deki ilk havacılık tecrübesinin yaşandığı Atatürk Havalimanı'nın çok önemli günleri geceleri oldu. 1933 yılında ilk sivil uçuşumuzu İstanbul'dan Ankara'ya gerçekleştirmiştik. İlk uluslararası uçuşumuzu Atina'ya gerçekleştirdik.

"GÖÇ BAŞLADI, TAŞINMANIN YÜZDE 25'İ BİTTİ"

Yaşanan tüm anılar, tüm hüzünlü anlar dünyanın en büyük havalimanlarından birine taşınmamızla birlikte yeni havalimanımızla birlikte adeta gurur anına dönüşecek. Dünyanın sivil havacılıktaki göçü başlıyor, başladı. Yüzde 25'ini tamamladık. Büyük taşınmanın büyük adımı ile birlikte 45 saatte bu taşınmayı gerçekleştireceğiz. Elbette taşınma sırasında aksaklıklar meydana gelebilir. Çalıştığımız lojistik firması ile birlikte back-up noktaları kurduk. Taşınma sırasında herhangi bir aksaklık olursa 40 kilometreye 5 istasyon kurduk.

BASIN EKSPRESS YOLUNU KULLANACAKLAR DİKKAT!

Lütfen bu süreç içerisinde Basın Ekspress yolunun alternatiflerini kullanarak trafikte zorluklar yaşamayın. Bu bölgede işleri olanları biraz daha erken hareket etmeye davet ediyorum. Taşınma olur olmaz ilk uçuşumuzu Ankara'ya yapacağız. Atatürk Havalimanı'nın son uçuşu gece yarısı Singapur uçuşu olacak. Bir Ankara uçuşu ile başlayan sivil havacılık macerası 80 yıl ülkemize hizmet Atatürk Havalimanı misyonunu büyük bir başarı ile tamamladı.  İki pistimiz hizmete açıldı. 3. pistim yapımı bir yılda bitecek.