Atatürk Kent Ormanı kapılarını açıyor!

Atatürk Kent Ormanı kapılarını açıyor!

Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisinden sonra trafosundan aydınlatma ekipmanlarına, yangın hidratlarından elektrik kablolarına kadar birçok malzemenin söküldüğü Atatürk Kent Ormanı’ndaki eksiklikler tamamlandı. Bursa’yı daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent haline getirmek amacıyla kente 2 milyon metrekareye yakın yeşil alan kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi’nden devredilen Odunluk’taki Atatürk Kent Ormanı’nda da çalışmalarını tamamladı.

Nilüfer nefes alacak
Bursa’da vatandaşların mutluluğunu hedef alan çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Atatürk Kent Ormanı’nı gezdi. Başkan Altepe, Atatürk Kent Ormanı’nda yapılan çalışmaları anlatarak, sökülen tüm malzemelerin yerine daha güçlü ve kalitelilerinin monte edildiğini söyledi. Parkın Büyükşehir’e tahsisisin ardından yapılan incelemede, önemli bir tahribat saptandığına işaret eden Başkan Altepe, “Yaklaşık 2 ay önce Büyükşehir mülkiyetine geçen Atatürk Kent Ormanı yaklaşık 1 milyon 300 bin metrekarelik alanıyla Bursalıların nefes alabileceği, aileleriyle birlikte güzel vakit geçirebilecekleri, piknik yapabilecekleri güzel bir mesire alanı olma özelliği taşıyor. Bakanlık’tan Büyükşehir’e tahsisinin ardından büyük tahribat yapılan mekanda ekiplerimiz gece gündüz çalıştılar. Sökülen elektrik trafosunun ve direklerin yerine yenileri takıldı. Yangın hidratlarından oturma gruplarına kadar alandaki her eksik orijinal ve en kaliteli şekilde tamamlandı” diye konuştu.

Kafeteryaları BURFAŞ işletecek
Halkın en güzel şekilde faydalanabileceği bir mesire alanının kente kazandırıldığını vurgulayan Başkan Altepe, “Spor kenti Bursa hedefiyle sürdürülen çalışmalarımız kapsamında, bölgenin aktivite alanı olması için de buraya yatırım yapacağız” dedi.
Bölgedeki kafeteryaların da ‘vatandaşa hizmet ve kalite’ önceliğiyle çalışan Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BURFAŞ’ın işleteceğini ifade eden Başkan Altepe, “Amacımız, halkın mutluluğudur. Bursalıların rahat ve güzel bir şekilde kullanacağı bir alan olan Atatürk Kent Ormanı, ilerleyen günlerde daha da gelişip güzelleşecek. Büyükşehir’in farkı burada da görülecek. Vatandaşlarımız Atatürk Kent Ormanı’na 14 Mart Cumartesi gününden (YARIN) itibaren gelip güzelce vakit geçirebilecekler” şeklinde konuştu.
Bursa’ya 2 milyon metrekare yeşil alan kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Kent Ormanı ile Nilüfer’e de nefes aldıracak.