Atatürk’ün Manisa’ya İlk Ziyaretinin 89’uncu Yıldönümü Kutlandı

Atatürk’ün Manisa’ya İlk Ziyaretinin 89’uncu Yıldönümü Kutlandı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilanının ardından Manisa’ya ilk ziyaretinin 89’uncu yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Manisa Tren Garı’nda başlayan etkinlikler Cumhuriyet Meydanında son buldu.
Atatürk’ün Manisa’ya ilk ziyaretinin 89’uncu yıldönümü nedeniyle Manisa Tren Garı’nda temsili olarak Atatürk’ün Manisa’ya gelişi canlandırıldı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve protokol üyeleri Manisa Garı’nda treni karşıladı. Manisa Garına gelen trenden indirilen Türk bayrağı Vali Bektaş’a takdim edildi. Vali Bektaş Bayrağı öperek teslim aldı. Bayrağın teslim edilmesinin ardından tren önünde gerçekleştirilen zeybek oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Manisa Garında açılan Atatürk Fotoğrafları Sergisinin gezilmesinin ardından Tren Garı’ndan Cumhuriyet Meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanında bulunan Milli Egemenlik Anıtına Manisa Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Başsavcılığı ve TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Günün önemine ilişkin konuşmayı ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü yaptı. Güzgülü konuşmasında şunları belirtti:
“Anadolu 1071 yılında kazanılan büyük zaferden sonra her fırsatta düşmanın saldırısına uğramış ancak halkımız her defasında şanlı bir direniş sergileyerek yurdundan düşmanı kovmasını bilmiştir. Ülke insanımızın şüphesiz son şanlı mücadelesi İstiklal Harbidir. İstiklal Harbinde Anadolu’nun birçok şehri kasabası ve köyü sömürgeci zihniyet tarafından yakılıp yakılmış, insanlarımıza akıl almaz zulümler yapılmıştır. Atatürk’ün emriyle ülkemizin 4 ilinde imar planı yapılmıştır. Bu illerden biri de Manisa’dır. Bu da Gazi Mustafa Kemal’in Manisa’ya verdiği değeri göstermektedir. Türk milletinin atası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’mıza ilk ziyaretinin 89’uncu yıldönümünü hep birlikte kutlamaktan gurur duyuyorum.”
Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 89’uncu yıldönümü etkinlikleri kapsamında ayrıca İl Halk Kütüphanesinde Atatürk Kitapları Sergisi açılırken, İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi Konferans Salonunda da Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim İnci tarafından Atatürk’ün Manisa’ya gelişleri konulu bir konferans verildi.