Ato’dan Hekim Çocuklarina "sinema Atölyesi" Çalişmasi

Ato’dan Hekim Çocuklarina "sinema Atölyesi" Çalişmasi

Adana Tabip Odası Hekim çocuklarını sanata yönlendirmek ve kaynaştırmak için Sinema Atölyesi düzenledi. İlk çalışmaya TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. İsmail Bulca, Adana Tabip Odası (ATO) Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve aileler katıldı.
Adana Tabip Odasından gerçekleştirilen “Sinema Atölyesi”ne ilk etapta 19 gencin kaydı yapılırken çalışmalar hızlı başladı. 12 -18 yaş aralığında ki sinemasever gençlerin çalışmalara başlamasını izleyen hekim anne babaların heyecanları, gençlerinkinden fazlaydı.
Sinema Atölyesi çalışmaları hakkında bilgi veren Adana Tabip Odası Sosyal Etkinlik Komisyon Üyesi Dr. Can Mustafa Eren, “Tabip Odası olarak farklı konularda etkinlikler düzenledik. Bu kez çocuklarımıza sinema sanatında da geliştirelim istedik. Daha önce ulusal ve uluslararası birçok kısa film yarışmalarından ödüllerle dönen Atom Filmin kurucularından Ozan Sihay ve Tufan Şimşekcan yönetiminde çalışmalarımız sürecek. Eğitim ve uygulama programından oluşan ilk etap, 8 hafta sürecek. Atölye çalışmalarına katılan gençler önce teorik eğitim alacak. Ardından sağlıkla ilgili bir konuda senaryo yazacaklar. Yazılan senaryolar son teknik ve donanımlarla kısa film çekilecek. Senaryoculuğun yanı sıra oyunculuk, yönetmenlik, kamera kullanımı ve teknik montaja kadar filmin tüm üretim aşamaları bu gençler tarafından yapılacak. Filmler, günümüz sağlık sorunlarını hekimlerin yanı sıra aynı evde yaşayan diğer bireylerin, diğer beyinlerin, diğer gözlerin bakış açısıyla çekilecek. Çekilen film 14 Mart Tıp Haftası Etkinlikleri çerçevesinde gala gösterimi yapılarak tüm hekim ve konuklara izlettirilecek. Her çalışmasını sinema atölyesi gençlerinin hazırlayacağı film önce beyaz perdeye aktarılacak, daha sonra diğer Tabip Odalarına ve ulusal, uluslararası yarışmalara gönderilecek. Filmin göreceği rağbet sonucunda kadro genişletilerek ’ileri çekim teknikleri’ ve ’uzun metrajlı film’ çalışmaları yapacağız” dedi.
Sinema Atölyesi Programının içeriği hakkında da bilgi veren Dr. Eren, “1. Hafta; Sinema Tarihine Genel Bir Bakış, İlk Sinema Örneklerinin İzlenmesi. 2. Hafta, Kısa Film Nedir? Türleri ve Çeşitleri Nelerdir? Kısa Film Örneklerinin İzlenmesi ve Anlatımı. 3. Hafta; Senaryo Yazımı (Sinopsis-Tretmen-Storyboard-Çekim Senaryosu), Senaryo Yazım Teknikleri. 4. Hafta; Temel Fotoğrafçılık Bilgileri, Kamera ve Kamera Yan Ekipmanları. 5. Hafta; Çekim Açıları, Kadraj, Plan-Sahne-Sekans Anlatımı. 6. Hafta; Kurgu Mantığı ve Montaj Teknikleri (Adobe Premiere). 7. Hafta; Efekt Çalışmaları (Adobe After Effects). 8. Hafta; Bir kısa film hikayesi oluşturma ve ortaklaşa kararlaştırılacak bir tarihte Kısa Film Çekimi ve Montajı çalışılacak” diye konuştu.