Ato’dan Şiddet Eylemlerine Tepki

Ato’dan Şiddet Eylemlerine Tepki

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde, Suriye’nin Kobani adıyla da bilinen Ayn El Arap kasabasına yönelik saldırılar bahane edilerek gerçekleştirilen eylemlere tepki gösterdi. Bezci, “Hangi nedenle olursa olsun şiddet eylemleri kabul edilemez. Esefle kınıyoruz” dedi.
Bezci, yazılı bir açıklama yaparak, son günlerde Kobani konusu gündeme getirilerek çeşitli şehirlerde yaşanan şiddet eylemlerine tepki gösterdi. Atatürk büst ve heykelleri ile Türk bayrağına çirkin saldırıların yapıldığı bu eylemlerde 22 kişinin yaşamını yitirmesinin son derece üzücü olduğunu kaydeden Bezci, “Kobani için endişe duyan herkes demokratik haklarını kullanarak yasal düzen içerisinde tepkisini rahatlıkla gösterebilir. Ancak bunu yapmak yerine yakıp yıkmayı tercih etmek en hafif tabiriyle üzüm yemek yerine bağcıyı dövmektir. Çözüm sürecine doğru giden yolda, bahanelerle şiddet eylemlerinin yaşanması ve 22 insanımızın ölümü kabul edilemez” diye konuştu.
“YÖNÜMÜZÜ EKONOMİYE ÇEVİRMELİYİZ”
Yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Türkiye’nin yönünü ekonomiye çevirmesi gerektiğini hatırlatan Bezci, “Türkiye’nin geleceğine güvenle bakabilmesi için ekonomik olarak güçlenmesi gerektiği kaçınılmazdır. Türkiye’de gündemin ilk maddesini ekonomi başlığının teşkil etmesi gerekirken, provokasyonlarla birlikte bu yaşananlar ülkemize zarardan başka bir sonuç getirmemektedir” dedi.
Türkiye’nin geldiği bu aşamada barış ortamını bozacak tüm girişimlerin hiçbir haklı gerekçesi olamayacağını da kaydeden Bezci, “Yanıbaşımızda yaşanan olaylar elbette ki Türkiye’yi çok yakından ilgilendirmektedir. Ancak unutmamak gerekir ki bu olaylar sadece Türkiye’nin değil uluslararası toplumun ortaklaşa çözümüyle sonuçlanabilecektir. Hükümetimiz de zaten Kobani’den gelen Kürtlere kucak açarak konuyla ilgili sağduyusunu göstermiştir” diye konuştu.