Atso Akademi’den İş Dünyası İçin İki Farklı Konuda Eğitim

Atso Akademi’den İş Dünyası İçin İki Farklı Konuda Eğitim

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO Akademi tarafından hazırlanan iki ayrı eğitim programı hakkında bilgi verdi.
Toplam 50 saatlik Autocad ile Teknik Çizim ve 40 saatlik Proje ve Fizibilite Raporu Hazırlama Teknikleri konulu eğitimlerin yoğun ilgi göreceğini ifade eden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, oda üyeleri ve çalışanlarına yönelik eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam eden ATSO Akademi’nin iş dünyasından gelen talepler üzerine Ağustos ayında başlayacak iki ayrı eğitim düzenleyeceğini belirtti.
AUTOCAD EĞİTİMİ 18 AĞUSTOS’TA START ALIYOR
ATSO Akademi’nin, iki yeni eğitimle programlarına devam ettiğini belirten Budak, eğitimlerden ilkinin 50 saatlik Autocad ile Teknik Çizim olacağını, 18 Ağustos ile 8 Eylül arasında gerçekleştirilecek olan programda eğitimleri Tuğba Bakan’ın vereceğini söyledi. Eğitimde temel nesnelerin oluşturulmasının, çizim yardımcıları, görüntü kontrolü, nesnelerin düzenlenmesi, blok ve katmanlarla çalışma, tarama ve taramaların düzenlenmesi, yazı yazma ve yazının düzenlenmesi, yazı stillerinin oluşturulması, ölçülendirme ve ölçü stillerinin oluşturulması, 3D modelleme teknikleri, katı model oluşturma, 3D modellerin düzenlenmesi, render, sorgulama, yazdırma, şablon oluşturma, bitirme çalışması gibi konular hakkında bilgiler verileceğini kaydeden ATSO Başkanı Budak, “Bu eğitim sayesinde Autocad programlarıyla ilgili çalışma yapmak isteyen üyelerimiz mesleki bilgilerini arttırma fırsatı bulabilecek” dedi.
Akademinin düzenlediği bir diğer eğitim olan Proje ve Fizibilite Raporu Hazırlama Teknikleri Eğitimi de 40 saatlik bir program olarak üye ve çalışanlara sunulduğunu belirten Budak, şunları söyledi:
”Eğitmen Pınar Derya Doğruyol tarafından verilecek olan eğitimde, AB proje hazırlama tekniğine giriş, proje döngüsü yönetimi (PCM) nedir? Başvuru formunu hazırlamaya başlamadan önce proje planı nasıl yapılmalı, proje kurgusu nasıl yapılır? Planlama için paydaş analizi; örmek analiz üzerinde çalışma planlama için sorun analizi; örmek analiz üzerinde çalışma, planlama için hedef ve strateji analizi; detaylı proje planını hazırlama, genel hedef, proje amacı, varsayımlar, riskler, ön-koşullar, başarı göstergeleri, doğrulama kaynakları, mantıksal çerçeve tablosunun oluşturulması, proje bütçesi ve faaliyet, başvuru nasıl yapılır? Örnek başvuru paketi hazırlanması, sunulan projeler nasıl değerlendiriliyor? Örnek bir proje üzerinde değerlendirme gibi konular hakkında bilgi verilecek.”
Eğitimin çok önemli noktalara değindiğine vurgu yapan Budak, “ATSO Akademi tarafından düzenlenen iki eğitimden de üyelerimiz ve çalışanlar çok şey öğrenecek ve bilgilerini arttıracaklar. Bu eğitimler sayesinde firmalarımızın vizyonlarına pozitif değerler eklenecek” diye konuştu.
Başkan Budak, ATSO bünyesindeki eğitim faaliyetlerinin, www.atso.org.tr’de bulunan ‘ATSO Akademi’ bağlantısından, twitter.com/ATSOAkademi ya da facebook.com/AtsoAkademi sayfalarından takip edilebileceğini de sözlerine ekledi.