Aü, Farabi Programında En Çok Tercih Edilen Üniversiteler Arasında

Aü, Farabi Programında En Çok Tercih Edilen Üniversiteler Arasında

Akdeniz Üniversitesi’nin(AÜ) Farabi Değişim Programı’nda en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldığı belirtildi.
AÜ tarafından 2010 yılından itibaren yürütülen, anlaşmalı yurt içi yükseköğretim kurumları arasındaki öğrenci hareketliliği olan Farabi Değişim Programı kapsamında öğrenciler bir ya da iki yarı yıl süresince kendi kurumlarının dışındaki yurt içi bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretimlerine devam ettiği belirtildi.
Bu çerçevede 2014-2015 akademik yılında Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim almaya hak kazanan Farabi Değişim Programı öğrencilerinin ders kayıtlarının 12 Eylül’de sona ereceği bildirilirken, ders kayıtları için yurt içindeki diğer üniversitelerden gelen öğrencilerin önce Rektörlük Uluslararası İlişkiler Ofisi’nde daha sonra da eğitim alacakları fakültelerindeki işlemlerini tamamlamaları gerektiği ifade edildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof.Dr. Burhan Özkan, 2012 yılından beri Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yürütülen Farabi Değişim Programı’nın öğrencilerin yurt içi değişim hareketliliğini sağladığını, anlaşmalı üniversiteler arasında yurt içi değişim hareketliliğinden faydalanarak Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim almak isteyen öğrenci başvurularının her geçen yıl arttığını belirtti.
Prof.Dr.Özkan, 2014-2015 akademik dönemi için Akdeniz Üniversitesi olarak çok sayıda başvuru aldıklarını, geçen dönem Akdeniz Üniversitesi’ne başvuran öğrenci sayısının 456 olduğunu belirterek, bu sayının 2014-2015 akademik yılı için 724’e çıktığını kaydetti. Prof.Dr.Özkan, anlaşmalı olunan üniversite sayısının da geçen yıl 70 iken bu sene 83 üniversiteye çıktığını da sözlerine ekledi.