Aü İle Tügiad Ankara Şubesi Arasında İşbirliği Protokolü

Aü İle Tügiad Ankara Şubesi Arasında İşbirliği Protokolü

Ankara Üniversitesi ile Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi arasında üniversite bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisi’nin tüm imkanlarının iş dünyasına açılmasını sağlayan bir işbirliği protokolü imzalandı.
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Gordion Otel’de düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, toplumsal sorunların çözümü ve sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesinde sivil toplum kuruluşlarının çok önemli rolü olduğuna değindi. Kamunun, üniversitelerin, yerel yönetimlerin de bu konularda sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmeleri ve ellerini taşın altına koymaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. İbiş, “Ankara Üniversitesi olarak bu konuda daha aktif davranıyoruz, kapılarımızı açıyoruz. Özellikle bilimin gelişmesi, eğitimin daha üst seviyeye çıkması ve bunun topluma yansıması için çaba gösteriyoruz. Halkla, sivil toplum kuruluşlarıyla, yerel yönetimlerle bütünleşmek istiyoruz. Bu kapsamda da üniversite-sanayi işbirliğinin en üst düzeye çıkmasını istiyoruz. Uzun zamandır TÜGİAD ile değişik platformlarda bir araya geliyoruz. Genç arkadaşlarımızdaki heyecan bu işbirliğinin ortaya çıkmasını sağladı. Bu protokolle duvarları yıktık, iş dünyasına kapımızı ardına kadar açtık. Bu protokol, öğrencilerimize dönük, topluma dönük amaçlar doğrultusunda hayırlı bir protokol olacaktır. İnşallah bu protokolün meyvelerini hep beraber toplayacağız” dedi.
TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Türker Naslı ise, Cumhuriyet’in ilk üniversitesi olan Ankara Üniversitesi’nin kurulduğu günden bugüne hep öncü rol üstlendiğini ifade etti. Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin de bu misyonu sürdürerek, üniversitedeki projeleri sanayiciye sunmanın yanı sıra sanayicinin sorunlarına çözüm bulmak için farklı bir projeye imza attığını anlatan Naslı, “Sorun-Çözüm Pazarları adı altında başlatılan proje ile üniversite, öncelikle sanayicinin yaşadığı sorunları tespit ediyor. Daha sonra da bu sorunun çözümü konusunda bünyesindeki bilim insanlarını harekete geçiriyor. Yani sorun nokta atışı şeklinde çözümleniyor. Teknoloji Transfer Ofisi’nin Sorun-Çözüm Pazarları Projesi, Ankara sanayicisinin, işadamlarının yıllardır ihtiyaç duyduğu bir boşluğu dolduracak. Ankara Üniversitesi ile bu protokolün imzalanmasındaki katkılarından dolayı yönetim kurulu üyemiz Can Çavuşoğlu’na teşekkür ederim” diye konuştu.
PROTOKOLÜN İŞ DÜNYASINA KATKILARI NE OLACAK?
Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş ile TÜGİAD Ankara Şubesi adına Yönetim Kurulu Başkanı Türker Naslı protokole imza attı. Rektör Prof Dr. İbiş, Naslı’ya Ankara Üniversitesi yayınlarından “Atatürk ve Cumhuriyet” adlı kitabı hediye etti.
İşbirliği protokolüne göre TÜGİAD üyesi şirketler, Teknoloji Transfer Ofisi’nce üretilen projelerden yararlanacak, Sorun-Çözüm Pazarları’nın aktif katılımcısı olacak. Üniversite, TÜGİAD üyesi işadamlarına ulusal ve uluslararası proje destek programlarına yapılacak başvurularla ilgili olarak bilgilendirme, proje yazım ve yönetim desteği verecek. Üniversite ile TÜGİAD üyesi şirketler ortak Ar-Ge projeleri gerçekleştirecek, bu çalışmalar sonucunda çıkan konu ve ürünlerin geliştirilmesi, üretilmesi çalışmalarında işbirliği yapılacak. TÜGİAD da Ankara Üniversitesi öğrencilerine burs ve staj imkanı sağlayacak.