AVM yasasına Bursa'dan tepki!

AVM yasasına Bursa'dan tepki!
Alışveriş merkezlerinin pazar günü kapatılmak istenmesinin doğru olmadığını ifade eden Bursa Korupark Alışveriş Merkezi Müdürü Feyza Acar Sönmezer, alışveriş merkezlerinin vatandaşın vazgeçilmez sosyal alanları olduğunu söyledi.

Bu konda meclise sunulan kanun tasarısının zamanlamasının yanlış olduğunu iddia eden Korupark Alışveriş Merkezi Müdürü Feyza Acar Sönmezer, AVM'lerin hem alışveriş merkezi, hem vatandaşın bir vazgeçilmez sosyal alanı olduğunu belirtti. Vatandaşlar ise, AVM’ler haricinde akşam alışveriş yapacakları yerler ve sosyal mekanlar olmadığını söyledi.

Sönmezer, “Kışın soğuk havada çocuğunuzu alıp gidebileceğiniz ortamlar maalesef yok. İnsanlar buralara gelirken ‘gidelim alış verişimizi yapıp çıkalım’ demiyorlar, sinemadan eğlence mekanlarına, yemek alanlarından sosyalleşme ünitelerine kadar bir çok şeyi bir arada bulabiliyorlar. AVM’ler artık hayatımızın vazgeçilmezleri olmuştur. Öncelikle bu insanlara buna benzer sosyal alan sunacaksınız ki, yağmurunda, karında, sıcağında, soğuğunda gelip gezecekleri ve eğlenecekleri mekanlar bulabilsinler. Şu anda bu düşünce çok erken. Biz daha yolun başındayız. Eğer yasa kabul edilirse halkı sosyalleşme imkanlarından mahrum bırakmış oluruz” diye konuştu.

Vatandaşlar ise, “Çalışanları hiç düşünmüyorlar mı? Haftanın 7 günü çalışan insanlarımız var. Bir hafta sonunu ailesi ile sıcak veya serin bir ortamda geçirmek isterse nereye gidebilecek” diye konuştu.