Avrupa Birliği Erasmus Projesi’nce Mesleki Eğitimde Kalite Güvencesi

Avrupa Birliği Erasmus Projesi’nce Mesleki Eğitimde Kalite Güvencesi

Adana Valiliği Avrupa Bürosu’nun, Avrupa Birliği Erasmus Projesi kapsamında uygulanan “Hayatboyu Öğrenim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi” başvurusu kabul edildi.
Sağlanan 53 bin 945 Euro tutarındaki hibe desteği ile birlikte, Adana’daki çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile proje ortakları olan Teknik Eğitim Vakfı Adana Şubesi, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve Adana Ticaret Borsası’ndaki toplam 40 katılımcı, Adana Valiliği Avrupa Birliği Bürosu’nun organizasyonunda, Almanya, Avusturya ve Letonya’da çeşitli kültürel etkinlikler ve eğitim seminerlerine katıldı.
ALMANYA, AVUSTURYA VE LETONYA’DA EĞİTİM ÇALIŞMALARI VE KÜLTÜR GEZİLERİ
Eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan Erasmus bünyesinde uygulanan “Mesleki Eğitimde Kalite Güvencesi Konusunda Farkındalığın Geliştirilmesi” konulu çalışma ve ziyaret programına katılan kamu kurum ve kuruluşlarındaki yönetici, uzman ve meslek eğitmenleri ile proje ortakları olan Teknik Eğitim Vakfı Adana Şubesi, ABİGEM (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) ve Adana Ticaret Borsası görevlileri ile birlikte Almanya, Avusturya ve Letonya’da eğitim alırken, kültürel geziler de gerçekleştirdi.
PROJENİN HEDEFİ “MESLEKİ EĞİTİMDE KALİTE GÜVENCESİ”
Kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılmasını amaçlayan Erasmus projesi kapsamında, Avusturya’da Berufsförderungsintitut (BFI Wien), Almanya Ausgsburg da Berufsbildungszentrum ve Letonya da Daugavpils Tıp Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim programlarında yer alan katılımcılara, gittikleri ülkelerde “Mesleki Eğitimde Kalite Güvencesi” konulu seminerler verildi.
AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİNE KATILIMA ÖNEM VERİLECEK
Adana Valiliğince, projeye katılımın sağladığı faydaların dile getirildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Mesleki Eğitimde Kalite Güvencesi” konusunda Valiliğimizin açmış olduğu kıvılcımın her bir katılımcı vasıtası ile ilimizde iş dünyasını, dernekleri ve eğitim kurumlarını da kapsayacak şekilde büyümesidir. Çünkü yerel ve küresel ekonomi günümüzde oldukça rekabetçidir ve bu rekabette nitelikli işgücüne olan ihtiyaç oldukça fazladır. Genç işsizliği gidermek, iş dünyasının gereksinimlerine uygun, nitelikli, bilgisi güncel bir işgücü potansiyeli oluşturmak amacı ile ulusal ve uluslararası düzeyde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmak önemli bir adımdır. Bu tür projelere katılımın sağlanması yönündeki çalışmalar, kararlılıkla sürdürülecektir.”