AVRUPA KITASI OLİMPİYAT ELEMELERİ TÜRKİYE’DE

AVRUPA KITASI OLİMPİYAT ELEMELERİ TÜRKİYE’DE

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Mehmet Şahin, Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri’nin Türkiye’de yapılacağını duyurdu.
2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma yolunda önemli bir organizasyon olan Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri Türkiye’de yapılacak. İstanbul’da 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan eleme müsabakalarında, sıkletlerinde ilk iki sırayı alan sporcular 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkını kazanacak.
Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde (TSYD) düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Mehmet Şahin, Avrupa Tekvando Birliği (ETU) Yönetim Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda, kıta elemelerinin Türkiye’ye verildiğini söyledi. Organizasyona ev sahipliği yapmalarının Türkiye adına önemine değinen Şahin, “Her ay 2-3 maçta sporcularımız olimpiyatlara katılma yolunda puan arayışına devam edecek. Bu sistem değişikliği bütün ülkeleri zorluyor, biz de yapılması gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu organizasyona ev sahipliği yapacak olmamız Türkiye adına önemli" diye konuştu.
Avrupa Oyunları’na gitmeye hak kazanan sporcuların isimlerini de açıklayan Şahin, “Erkeklerde 58 kiloda Görkem Sezer, 68 kiloda Servet Tazegül, 80 kiloda Yunus Sarı ve +80’de Ali Sarı’nın, kadınlarda 49 kiloda Rukiye Yıldırım, 57 kiloda Hatice Kübra Yangın, 67 kiloda Nur Tatar ve +67 kiloda da Furkan Asena Aydın’ın sıralamalarından dolayı Avrupa Oyunları’na gitmeye hak kazandı. 31 Mart’a kadar Avrupa federasyonunun süresi var. Sıralamaya başka sporcu da girebilir ama şu anda hepsi hak kazanmış görünüyor" dedi.