Avrupa ülkelerinin gözü BTSO'da

Avrupa ülkelerinin gözü BTSO'da

Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu olan BTSO, iş dünyasını yabancı yatırımcılarla buluşturmaya devam ediyor. Belçika Flaman Bölgesi’nden gelen bir grup iş adamı, Bursalı yatırımcılarla BTSO’da bir araya geldi. İkili iş görüşmeleri öncesinde Belçika Başkonsolosu Henri Vantieghem, BTSO’yu ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener tarafından karşılanan Belçika heyetine odanın çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Bursa ile Belçika arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini anlatan Şener, BTSO Dış Ticaret Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre, Bursa’dan Belçika’ya ihracat yapan 175 firma bulunduğunu anlattı.

Bursa’da Belçika sermayeli 9 firmanın faaliyet gösterdiğini anlatan Şener, Türkiye’nin 2013 yılı itibariyle Belçika’ya ihracatının 2,5 milyar dolar, ithalatının ise 3,8 milyar dolar olduğunu anlattı. Şener, Bursa ile Belçika arasındaki ticaret hacminin ise 420 milyon dolar civarında olduğunu kaydetti. BTSO olarak Bursa ekonomisinin gelişmesi açısından önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Şener, “Bursa, Türkiye’nin en önemli ihracatçı şehirlerinden birisidir. Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerinde Bursa’nın ihracattaki payı 75 milyar dolardır. Bu açıdan Belçika ile olan ilişkilerimizi önemsiyoruz. Ticaret hacmimizi artırmalıyız” dedi.

Bursa’nın Türkiye ekonomisine yön veren şehirlerinden birisi olduğunu anlatan Başkonsolos Henri Vantieghem, Bursa ile Belçika arasındaki ticari ilişkilerin daha da artmasını arzuladıklarını ifade etti. Endüstriyel açıdan Bursa’nın önemli bir gücünün olduğunu kaydeden Vantieghem, “Bursa, Türkiye ekonomisinin en büyük güçlerinden birisidir. Bursalı sanayiciler ile Belçika iş dünyasının birlikte işbirliği yapmasına büyük önem veriyoruz. BTSO ev sahipliğinde yapılacak olan ikili iş görüşmeler, ticari ilişkilerin daha da artmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

Ziyarete, Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara ve Belçika Flaman Bölgesi, Ticaret ve Yatırım Ataşesi Raphael Pauwels da iştirak etti. Konuşmaların ardından Bursalı işadamları ile Belçikalı firma temsilcileri arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı yatırımcılar, iş birliği imkânlarını masaya yatırdı.