Avrupa'daki Yahudilere göç çağrısı

Avrupa'daki Yahudilere göç çağrısı
Danimarka'daki bir havraya yapılan saldırıdan sonra İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Avrupa'da yaşayan Yahudilere İsrail'e göç etmeleri için çağrıda bulundu. İsrail Parlamentosunda Pazar günü yaptığı konuşmada Netanyahu, 'Avrupa topraklarında Yahudiler, yalnızca Yahudi oldukları için öldürülüyorlar. Bu terör dalgası devam edecek.' dedi.

Avrupa'da yaşayan Yahudilere hitaben, 'İsrail sizin vatanınız.' diyen Netanyahu, daha önce de Fransa'da Ocak ayında bir Yahudi marketine yapılan saldırıdan sonra benzer ifadelerle Yahudileri İsrail'e göçe çağırmıştı.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman da Danimarka'daki saldırılardan sonra yaptığı açıklamada, 'İslamcı terör'e ve köklerine karşı 'uzlaşmasız savaş'ın devam etmesini taleb etti. Facebook hesabında konuyla ilgili mesajlar yayınlayan Lieberman, artık Uluslar arası camianın açıklamalar ve gösterilerle yetinmemesi gerektiğini, 'politik dürüstlük kuralları'ndan vazgeçmek zorunda olduğunu belirtti.
Lieberman, Kopenhag'da bir kafeye ve havraya yapılan saldırıların, batıya ve hür dünyaya karşı olan teröristlerin savaşında, ön cephede yeralan İsrail ve Yahudilerin asıl hedefi teşkil ettiğini ortaya koyduğunu öne sürdü. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yapılan saldırılarda iki kişi öldü, birkaç kişi de yaralanmıştı.