Av.Şerafettin Yavuz Baro Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Av.Şerafettin Yavuz Baro Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Av. Şerafettin Yavuz, Burçman Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla 9 Ekim 2016’da gerçekleştirilecek Bursa Barosu Başkanlık seçimlerine adaylığını açıkladı. Baro seçimlerine hazırlanırken ülkemiz 15 Temmuz’da kanlı bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını hatırlatan Yavuz, “Milli iradenin sembolü olan TBMM’nin bombalanması, doğrudan halka ateş açılması sureti ile cumhuriyetimizin temel değerlerinden demokrasiyi ve milli iradeyi hedef alan darbe girişimini ilk anda olduğu gibi kınıyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu bu olağan dışı koşullarda en büyük sorumluluk yine bağımsız yargıya ve en çok da savunmaya düşmektedir. Çünkü; avukat varsa ve görevini yapıyorsa sağlıklı yargılamadan söz edilebilir. Bu çerçevede eylemin sorumluları yargı karşısına çıkartılmalı ve adil yargılanma hakkı ihlal edilmeden sorumlular yargılanmalıdır” dedi.

EN BÜYÜK PROJEMİZ HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE HİZMET ETMEKTİR

Köklü gelenekleri olan, 107 yıllık Bursa Barosu’nun üyeleri olarak bizler, yönetime seçildiğimiz takdirde hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının korunması konusunda üzerimize düşen görevi layığı ile yapmaya çalışacağız. En büyük vaadimiz/projemiz budur.

BAROLAR AVUKATLARI GÜÇLENDİREN PROJELER ÜRETEMİYOR

Yargıya olan toplumsal güvenin istenen seviyeye henüz ulaşmadığını kaydeden Yavuz, avukatlık mesleğinin de bu durumdan payını aldığını söyledi. Çözülmeyen ve çözülemeyen sorunların her geçen gün arttığını ve yapısal hale büründüğünü vurgulayan Yavuz, “Barolar sorunlar ile ilgili tespitlerde bulunan, yakınan kurumlar haline gelmiş; avukatlığı ve avukatları güçlendiren, yücelten projeler üretemez olmuştur” ifadelerini kullandı.

BARO SİYASİ TARTIŞMALARIN ÜZERİNDEDİR

Türkiye’de ve Bursa özelinde baro seçimlerinin genel olarak iki tartışma ekseninde geçtiğini belirten Yavuz, şöyle devam etti: “İlki siyasi ve ideolojik talep ve değerlendirmelere yönelik tartışmalar, ikincisi ise mesleki sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin söylemlerdir. Baronun ne siyasi iktidarla sürekli çatışma ve kavga halinde olmasını, ne de siyasi iktidara tabi olmasını istiyoruz. Siyasi düşünce ve tercihlerimiz ne olursa olsun, baronun her türlü siyasi tartışmaların üzerinde tutulmasını, ortak hareket noktamızın evrensel hukuk kurallarından hareketle bağımsız ve tarafsız yargıdan yana olmasını, mesleği ve meslektaşı kucaklamasını istiyoruz.

GÜÇLÜ BAROLAR GÜÇLÜ AVUKATLARDAN OLUŞUR

İkinci tartışmaya gelince; her seçimde adayların sorun tespiti ve çözüm önerilerinde bulunduğunu görüyoruz. Etik tartışmaların arttığı, ekonomik sorunların kıdem farkı olmaksızın hepimizi etkilediği, avukatların çalışma alanlarının daraldığı bir süreç yaşıyoruz. Yargının kurucu unsurlarından bağımsız savunmayı temsil eden avukatın, hukuktan aldığı gücünü adalet için etkili olarak kullanması, onun ekonomik olarak da güçlü olmasını gerektirir. Unutmayalım ki güçlü barolar güçlü avukatlardan oluşur.”

DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ

Bursa Barosu’nun sorunlarının çözümünde umutsuz ve çaresiz olmadıklarını vurgulayan Yavuz, projelerini kararlı bir irade ile uygulayarak Bursa Barosu’nun ve avukatların önündeki sorunları dayanışma içerisinde çözeceklerine inandıklarını ifade ederek, “Bu çerçevede biz göreve hazırız. Meslekte yabancılaşmanın önüne geçme, sorunların çözümünde temel güç kaynağımız mesleki dayanışma duygusuna sahip meslektaşlarımız ve baromuzdur. Bu çerçevede bütün meslektaşlarımızı kucaklayan, güçlü ve nitelikli baro için değişim zamanının geldiğine inanıyor, istisnasız bütün meslektaşlarımızın oyuna talip olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ!

‘Bursa Barosuna başkan adayı olmak bana gurur ve heyecan veriyor’ diyen Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı: “Şahsım ve kurullarda görev alacak meslektaşlarımızın seçilmesi ve yönetime gelmesi halinde öncelikle baromuzun 107 yıllık ortak değerlerini koruyacağız. Diğer yandan mesleğin ve baronun güçlü, onurlu ve saygın temellerde yükselebilmesi için evrensel hukuk ve adalet duygusu içinde katılımcı ve kucaklayıcı bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğimizi özellikle belirtmek isterim. Çünkü birlikte daha güçlüyüz!”

AV. ŞERAFETTİN YAVUZ KİMDİR?

Avukat Şerafettin Yavuz, 1974 Artvin doğumlu. Orta okulu Orhangazi Lisesinde, Liseyi Bursa Yıldırım Beyazıt Lisesi’nde tamamlayan Yavuz, Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi Yüksek Okulu’nda 3yıl okuduktan sonra, hukuk okuma arzusu ile yeniden sınava girerek Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı.. Okulunu başarıyla bitiren Yavuz, avukatlık stajını 2002 yılında Bursa Barosu’nda Stajyer Av temsilcisi olarak tamamladı.

-2008-2010 Yılları arasında Bursa Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği,

-Bursa Baro Meclisi Genel Sekreterliği,

-Baro Akademisi Genel Sekreterliği,

-Baro Staj Yürütme Kurulu Üyeliği,

-CMK Komisyon Başkanlığı,

- Bilişim ve İnternet Komisyonu Başkanlığı gibi pek çok kurulda görev yapmıştır.

Yaklaşık 13 yıldır Bursa Barosu’na bağlı olarak serbest avukatlık yapan Yavuz, Lojistik Sektöründe Çalışan Emine Yavuz ile evli olup, Kayra Kemal Yavuz isminde bir çocuğu bulunmaktadır.



Bursa Barosu Başkan Adayı Av Şerafettin YAVUZ

Yönetim Kurulu Adayları

Av Nazmi AĞKUŞ

Av Halim DÜKKANCILAR

Av Ömer ÇELİK

Av Naci ÖZÇELİK

Av İrfan KOÇAK

Av Işıl EREĞLİ

Av Leman Elif ÇAVUŞOĞLU

Av Edibe Bilge ARICIOĞLU

Av Didem KOÇAKER

Av İsmail İBİŞ


Disiplin Kurulu Adayları

Av Mehmet Murat ERYILMAZ

Av Olcay GÖÇÜM

Av Özcan ÇORAKLI

Av Muhammet Yamani DEMİR

Av İlknur DİNÇYILMAZ


Denetleme Kurulu Adayları

Av Yusuf BEŞİROĞLU

Av Merih Gürer TAŞDELEN

Av Ahmet Veysel ORHAN


TBB Delege Adayları

Av Mustafa KOÇ

Av Hasan SAKARYA

Av Orhan AKBULUT

Av Veysel AŞKIN

Av Ümit ULUSAVAŞ

Av Şakir ÇALIŞKAN

Av Engin DURDGUN

Av Sibel ÖZBUDAK

Av Levent ÇELİK

Av Mehmet Sedat KURT