Avukat Ali Köse Baro Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Avukat Ali Köse Baro Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Avukat Ali Köse düzenlediği basın toplantısında 18-19 Ekim tarihlerinde yapılacak olağan genel kurulda Baro Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Adalet Sarayı toplantı salonunda yapılan basın açıklamasında konuşan Avukat Ali Köse, "Baromuz 18-19 Ekim 2014 tarihlerinde yapılacak olağan genel kurul sericini yaşamaktadır.Vatandaşın yargıdaki tek bağımsız sesinin ve soluğunun avukat olduğu gerçeği ve meslektaşlarımızın her birinin farklı dünya görüşlerine sahip olmaları karşısında baroların tarafsız, hukuku ve avukatlık mesleğini temel alan kurumlar olması gereklidir. Aksi takdirde Barodaki kutuplaşmanın önüne geçemeyiz ve baroların asıl görevlerini de ihmal ederiz. Yargının kurucu unsuru olan avukatların oluşturduğu barolar, meslek kuruluşu olmanın yanısıra yargı organı içerisinde değerlendirilmesi gereken kurumlardır. Baronun tarafı ve rehberi, hukuk olmalıdır ve hukuk kalmalıdır. Bu sebeple de siyasetin yönlendirmesiyle hareket eden baro kesinlikle düşünülemez" diye konuştu.
Köse ayrıca, "Kayseri Baromuzun en yetkili organı olan ve belirtilen tarihlerde yapılacak genel kurulumuzda Baro Başkanlığı, Baro Yönetim, Disiplin, Denetim Kurulları üyelikleri ile TBB delegelikleri için adayız. Tarafsız ve adil olan, meslektaşlarımızın kişilik ve kimliklerine saygılı olarak her birine aynı yakınlıkta duran baromuzun tümünü kucaklayan, siyasi veya ideolojik bir anlayışı değil, avukatlık mesleğini ve hukuku temel alan, meslek içi eğitime önem veren bir Baro için bizi hazırız. Genç avukatlarımızın, kamuda çalışan avukatlarımızın, ücretle çalışan avukatlarımızın sorunlarını beraber çözmeye çalışmaya adayız" şeklinde konuştu.