Avukat Turanlı: "itirazımızı İletecek Hakim Ve Savcı Bulamıyoruz"

Avukat Turanlı: "itirazımızı İletecek Hakim Ve Savcı Bulamıyoruz"

"Paralel yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, 17 şüpheli polis hakkında çıkarılan yakalama kararına itiraz etmek için adliyeye gelen avukat Ömer Turanlı, itiraz edecek hakim ve savcı bulamadıklarını iddia etti. Turanlı, soruşturma kapsamında tutuklama kararlarını veren hakim için ise ''Çok cesaretli'' ifadesini kullandı.
Avukat Ömer Turanlı dün akşam saatlerinde müvekkilleri hakkında çıkarılan yakalama kararına itiraz etmek için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi. İtiraz edecek hiçbir hakim ve savcı bulamadıklarını öne süren Turanlı ‘’Yakalama kararı acil ve ivedidir, süratle uygulanması gerekir. Burada mahkeme hakiminin olmaması bizim iddialarımızı ve tezimizi doğrulamaktadır" dedi.
Müvekkillerinin kaçmadıklarını, yakalama kararı yerine tebligatla çağırma işlemi yapılabileceğini savunan avukat Turanlı, yakalama kararında nezarethane işlemi olmaması ve şüphelilerin derhal hakim karşısına çıkarılması gerektiğini savundu.
"TUTUKLAMA KARARINI VEREN HAKİM ÇOK CESARETLİ"
Turanlı, ikinci dalga operasyonu kapsamında ifadeleri alındıktan sonra tutuklanan polisler için tutuklama kararı veren hakim hakkında ise "Ben o tutuklama kararını veren hakimi tebrik ediyorum, çok cesaretli. Hukuka rağmen bu kararı vermiştir. Ancak bu karar düzeltilecektir" ifadelerini kullandı.
ŞÜPHELİ POLİSLERDEN 1’İ TESLİM OLDU
"Paralel yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 17 şüpheli polisten Mehmet Kılıç ise bugün adliyeye gelerek teslim oldu.
Paralel yapı soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece 38 şüpheli polis serbest bırakılmış, ancak savcının itirazı üzerine 17 şüpheli polis hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan 17 şüpheli polisten biri olan Mehmet Kılıç sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek teslim oldu. Kılıç, avukatı Osman Ertürk ile birlikte ifade vermek için Nöbetçi Sulh Ceza hakimliği önünde bekliyor.
Haklarında yakalama kararı çıkarılan şüpheli polislerin ailelerinin adliye önünde bekleyişleri ise sürüyor.