Aydın Barosu’nda Devir-teslim Töreni Yapıldı

Aydın Barosu’nda Devir-teslim Töreni Yapıldı

Aydın Barosu’nda hafta sonu gerçekleştirilen seçimin ardından başkanlığa seçilen Gökhan Bozkurt, Sümer Germen’den görevi devraldı. Aydın Barosu’nda gerçekleştirilen devir-teslim törenine 438 oy alarak başkanlığa seçilen Gökhan Bozkurt, önceki dönem başkanı Sümer Germen, yeni ve eski yönetim kurulu üyeleri ile avukatlar katıldı.
Toplantıda ilk olarak konuşan önceki dönem Başkanı Sümer Germen, "Aydın Barosu’nda yeni bir dönem başlıyor. Yapılan seçimler son derece olgun, belli bir düzeyde oldu. Dedikoduyu çok seven bir toplumuz. Ara bozmayı çok seven bir toplum yapımız var. Bu sadece avukatlık camiasında değil, her kesimde maalesef bu böyle. Bu bir eğitim, kültür olayıdır. Başka barolara göre son derece düzeyli bir seçim geçirdik. Geçmiş yıllarda, avukatlara belden aşağıya çok kötü şekilde kaleme alınmış mektuplar gönderildi. Böyle kötü süreçlerden geçtik, ama artık birlik ve beraberlik içerisinde demokrasiye uygun bir şekilde seçimler geçirir hale geldik. Tüm yeni seçilen arkadaşlarımızın Aydın Barosu’nun kurulduğundan bu yana devam ettirdiği Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusundaki çalışmalarına aynen devam ettireceğinden eminim. Baro başkanlığı yaptığım 12 yıl boyunca, bizim temel görevimiz olan meslek ve meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek için uğraştım. Yeni seçilen yönetimimize her türlü desteği de vermeye hazırım" dedi.
"ÇOK ZOR BİR DÖNEMDE GÖREVİ DEVRALIYORUZ"
Baro Başkanlığına seçilerek görevi devralan Gökhan Bozkurt, zor bir dönemde başkanlık görevini devraldığını ifade ederek, "Cumhuriyet, vatan, adalet sevgini ve değerini ilkokulda Andımız’ı okuyarak öğrendik, avukatlık mesleği ile baromuzda da pekiştirdik. Bu görev zor bir görev. Kendimizi hazır hissettik ve avukat arkadaşlarımızdan, ağabeylerimizden, ablalarımızdan destek istedik ve seçimde aday olduk. Sağ olsunlar bize destek verdiler ve buralara kadar geldik. Bize destek veren, vermeyen, herkes bizim için eşit mesafededir. Çok zor günlerde baro başkanlığı görevini devraldığımı düşünüyorum. Savunmayı yok ederseniz adaleti, adaleti yok ederseniz de devleti yok edersiniz. Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi adalet mülkün temelidir. Genç, dinamik ve harika bir yönetim kurulumuz oluştu. Birlikte çok güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Bozkurt, baroya yaptığı hizmetlerden dolayı Germen’e teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti.