Aydın Diva-sen’den İslamiyet’in Terörle Anılmasına Tepki

Aydın Diva-sen’den İslamiyet’in Terörle Anılmasına Tepki

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Aydın İl Başkanı Necmettin Tufan, “Terörizmi İslam’la yan yana getiren kişileri, en az terörü kınadığımız kadar kınıyoruz” dedi.
Fransa’nın Paris şehrinde vukuu bulan Charlie Hebdo saldırısının dünya kamuoyunu derinden sarstığını belirten Necmettin Tufan, “Bu bir eşkıyalıktır. Tasvip edilemez. Derginin sınır tanımaz küstahlığı da bu saldırıyı masum kılamaz. Ayrıca Yüce İslam Dininin bu tür terörist saldırıları kesinlikle yasakladığı görmezden gelinemez. Maalesef, sınırsızlığın ve şımarıklığın kaçınılmaz bedeli müsebbiplerini vurduğu gibi, ilgisiz kişileri de mağdur ediyor. Dergi çalışanlarının sorumsuz çizgileri kendileriyle beraber, birisi Müslüman iki masum polis memurunun da hayatına mal oldu. Kim bilir kaç günahsızın daha cezalandırılmasına sebep olacak. Şunu asla göz ardı etmemek lazım; yaşanan tecrübeler de onu gösteriyor, ‘ikiyüzlü batı’ özeleştiri yapamayan batı, geçmişiyle yüzleşemeyen batı… asla geleceğini güvende hissetmeyecektir. Onun için İslamofobi, haddizatında, sömürgeci batının değerler paradoksu sarmalında, olanla-olması gerekeni ilkesel temellere oturtamayacak, dolayısıyla inandırıcılığını asla sağlayamayacaktır. Neticede buda bumerang misali her defasında kendisini vuracaktır” dedi.
“Terörizmin safı, ahlakı, dini, dili, ırkı, mezhebi ve vicdanı olmaz” diyen Tufan, “Terörizmin acıma hissi olmaz. Kısacası; insani hasletlerden soyutlanmış serseri bir oluşumdur terörizm. Safı, tarafı, ittifakı olmaz olamaz terörizmin. Yılan misali hiç beklemediğin anda döner senide, sevdiklerini de sokar terörizm. Batı kamuoyu da böyle olduğunu bilmekle beraber içine düştüğü paradokstan kendisini çekip alamaz. Batının kadim tarihinde ikiyüzlülük sürekli olagelmiştir. Kutsala saygısı olmayan, şirretlikte sınır tanımayan, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde vaaz olunan hususların çok azını dahi, halkı Müslüman olan toplumlara ‘hak’ olarak reva görmeyen zalim batının elindeki kanı görebilen kendi içinden insanlar da çıkmıyor değil. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Terörizmi İslam’la yan yana getiren, ister yerli olsun ister yabancı, özel ve tüzel kişileri, en az terörü kınadığımız kadar kınıyoruz. Halkımızı uyanık olmaya davet ediyoruz. Dünyayı fesada verenleri de Allah’ın adaletine havale ediyoruz” şeklinde konuştu.