AYDIN ESNAFINDAN KAN BAĞIŞINA ANLAMLI DESTEK

AYDIN ESNAFINDAN KAN BAĞIŞINA ANLAMLI DESTEK

Aydın Marangozlar Odası öncülüğünde düzenlenen kan bağışı kampanyasına ilgi gösteren esnaflar, Kızılay’a kan bağışında bulundu.
Kızılay Aydın Kan Bağış Merkezi, Efelerde kan bağışı alımı kampanyası çerçevesinde Dr. Kadir Sarı nezaretinde kan alımına başladı. Aydın 2.Sanayi Sitesi önünde gezici TIR’ın konuşlandırılması ile başlatılan kan bağışı, “Bağışlanan her kan kurtarılan üç can” sloganı ile Aydın’ın tüm ilçelerinde sürdürüleceği belirtildi.
Efelerde iki gün sürecek olan kan bağışına yoğun ilgi olduğunu belirten Dr. Kadir Sarı, ilk gün olmasına rağmen 10.00 ile 14.00 saatleri arası 28 ünite kan alındığını söyledi. Havaların soğuk olması ile birlikte kan bağışlarında düşüşlerin yaşandığını belirten Sarı, halkın kan bağışına olan ilgisinin Türk Kızılay’ın yapmış olduğu eğitim çalışmaları sayesinde kan bağışları istikrarını koruduğunu, hastanelerde kan bekleyen hastaların sayısının sürekli arttığını ve buna bağlı olarak kan’ın da sürekli bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün de, kan bağışında bulunduğunu belirterek, il genelinde tüm odalar ve sivil toplum kuruluşların “Bağışlanan her kan kurtarılan üç can” kampanyaya destek vermeleri istedi. Algün, "Geçtiğimiz günlerde basında bir serzeniş gördük. Soğukların artması ile kan bağışının yeterli olmadığını, dolayısı ile hastanelerde ihtiyaç duyulan kan oranı konusunda Türk Kızılayı’nın bir açıklaması vardı. Tabii bilinen, Kızılay’da kan verme işlemlerinde sıkıntılar yaşıyorduk. Kan veriyorduk, kan alamıyorduk. Bu da insanlarda bir iticilik yaratıyordu ama son beş yıl içerisinde Kızılay ciddi bir değişime gitti. Bugün hastanelerde, kendim de yakından biliyorum, annemin rahatsızlığında ne zaman hastaneye gitseniz, Kızılay’dan mutlaka kan temini oluyor. Hastanede yatan insanlarımızın herhangi bir sorun yaşamaması için bu noktada bizler kan bağışı kampanyasına girelim. Ondan dolayı Kızılay’ın bu ve benzeri etkinliklerine destek vereceğiz. Kan ihtiyaç olduğunda insanlar gece gündüz koşuyordu. Biz daha önce oda olarak liste tutuyorduk, hemen hemen her gün aranıyorduk ama geldiğimiz bu noktada Kızılay bizi gerçekten rahatlattı" dedi.