Aydın, Hayat Boyu Öğrenmede Türkiye Ortalamasını Geride Bıraktı

Aydın, Hayat Boyu Öğrenmede Türkiye Ortalamasını Geride Bıraktı

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın’ın Hayat Boyu Öğrenme programlarında Türkiye ortalamasını geride bıraktığını belirtti.
Hayat Boyu Öğrenme İstatistiklerinde Aydın, Avrupa’da yüzde 9’luk bir oranla Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. Avrupa Birliği, yüzde 14 oranına sahipken, Hayat Boyu Öğrenme’de Türkiye, yüzde 4’lerde kaldı. Aydın ise, Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı göstererek yüzde 9 oranıyla eğitimde aldığı başarılara bir yenisini ekledi.
Aydın Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Eylül ayı toplantısı yapıldı. Efeler Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesinde gerçekleşen ve Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği kapsamında oluşturulan Aydın Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu’na Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar ile Aydın protokolü katıldı.
SON 4 YILDA KURSİYER SAYISI 56 BİN 315 KİŞİ ARTTI
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın’ın Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı gösterdiğine dikkat çektiği konuşmasında, “Aydın’da 2011 yılında, 62 bin 10 olan Hayat Boyu Öğrenme kursiyer sayısı 2014 yılında 118 bin 325’e çıktı” diyerek Aydın’da eğitimde alınan mesafeye vurgu yaptı. Toplantıda, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Hakan Durum, istatistiksel bir sunum yaptı. Vali Yardımcısı Halil Canavar’ın başkanlığında devam eden toplantıda Canavar, işbirliğinden memnuniyet duyduğunu belirterek, bu alanda projelerle daha etkin rol almaları konusunda açıklamalarda bulundu.