Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul’un Mevlid Kandili Mesajı

Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul’un Mevlid Kandili Mesajı

Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, 02 Ocak 2015 Cuma’yı 03 Ocak 2015 Cumartesi’ye bağlayan gecenin, Cenab-ı Hakkın bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in dünyayı şereflendirdikleri gece olan, Mevlid Kandili olduğunu belirterek bu gecenin iyi değerlendirilmesini istedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, “Yüce Allah, mahlûkata, merhametinin bir tecellisi olarak Hz Muhammed’i son peygamber olarak göndermiştir. O’nu sevmek ve örnek almak, sünnetinin belirli şekillere hapsedilmesi değil, sünnetinin muhtelif yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilmesi gerekmektedir. O, “İman etmedikçe cennete giremezsiniz Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız” buyurarak sevginin imanın bir gereği olduğunu ifade etmiştir. Sevgi ve iman toplumsal barışın temel direğidir. İşte Mevlid Kandili, Hz Peygamber’in bizlere sunduğu bütün bu değerleri fark etmek ve nerede olduğumuzu durup düşünmeyi sağlayacağını düşünmekteyim. Buna katkı sağlama açısından İl Müftülüğü olarak sizlerle paylaşma adına Mevlid Kandili Özel Programları hazırladık. Programımıza tüm Aydınlı halkımız davetlidir” dedi.
Aydın Müftüsü Kocaoğul, Mevlid Kandili dolayısıyla Yavuz Sultan Selim Camii, Ramazanpaşa Camii, Emir Sultan Camii, Evliya Çelebi Camii ve Hatipler Camii’nde program düzenlendiğini belirtti.