Aydın Sıcaktan Kavruluyor

Aydın Sıcaktan Kavruluyor

Aydın’da 42 dereceye ulaşan hava sıcaklığı şehri adeta kavuruyor. Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Aydın’da fırsat bulanlar sahile ya da yaylaya kaçarken, evde durmak zorunda kalanlar ise gündüz saatlerinde dışarı çıkmamaya özen gösteriyor.
Aydın şehir merkezinde sabah saatlerinden itibaren 24 derece ölçülen hava sıcaklığı adeta bunaltıyor. Aydınlı incir üreticisini mutlu eden sıcaklar sayesinde pek çok meyvenin olgunlaştığı belirtildi. Aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşlar da programını hava durumuna göre ayarlarken, insanlar gündüz saatlerinde dışarı çıkmamaya özen gösteriyor.
Yaz tatilinin bitimine bir aydan az bir süre kalması ve önümüzdeki günlerde havaların serinlemesinin beklendiği için özellikle çocukları okula giden aileler tatili değerlendirmek için hafta sonlarını deniz kenarında geçirmeyi tercih ediyor.
Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Aydın’da sağlıkçılar, öğlen saatlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamasını kronik hastalığı olanların daha dikkatli olmalarını tavsiye ettiler.