Aydın Şoförler Odası’ndan Servis Şoförleri Ve Velilere Uyarı

Aydın Şoförler Odası’ndan Servis Şoförleri Ve Velilere Uyarı

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla trafikte yoğunluğun arttığını ve özellikle okul giriş-çıkış saatlerinde herkesin daha duyarlı olmasını isteyen Aydın Şofölrer ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, güvenli ve sağlıklı bir ulaşım için velilerin de duyarlı olmasını istedi.
Aydın Şoförler Odası olarak yazılı kurallar kadar, Ahilik geleneklerine de önem verdiklerini belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en uygun ve en güvenli şekilde taşınması için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitim çalışmalarımız rutin olarak devam ediyor. Ancak bizim için yazılı kurallar kadar ahilik gelenekleri de önemli. Şoförümüz aracına binen her çocuğu kendi evladı ve bir emanet olarak algılayıp bu emaneti yerine ulaştırıncaya kadar en iyi şekilde muhafaza edecektir. Okul giriş çıkış saatlerinde servis araçlarına trafikteki diğer sürücü ve kişilerin kolaylık sağlamasını bekliyoruz” dedi.
"VELİLER, ARAÇLARIN PLAKASI İLE SÜRÜCÜNÜN TELEFON NUMARASINI MUTLAKA ALSIN”
Servislerin periyodik kontrollerinin yapıldığını, şikayet ve önerilere her zaman açık olduklarını belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Sağlıklı ve güvenli bir taşıma için sürücünün sorumluluklarının yanında velilerin ve öğrencilerin de sorumlulukları var. Öğrenciler emniyet kemerlerini mutlaka takmalı. Ayakta yolculuk edilmemeli. Servis araçlarının cam ve kapılarından sarkılmamalı. Veliler, servis aracının plakasını, sürücünün adını ve telefonunu mutlaka almalı. Nasıl öğretmen ile diyalog önemliyse servis şoförleri ile de velinin diyalog halinde olmasını önemsiyoruz. Aydın Şoförler Odası olarak bizler de şoförlerimizin sadece yazılı kurallara değil Ahilik geleneklerine uygun davranmalarını istiyoruz” dedi.