Aydın’da Doktorlar Ölümden Döndü

Aydın’da Doktorlar Ölümden Döndü

Aydın’ın Efeler ilçesinde sağlık kurulundan kendi istediği doğrultuda karar çıkmaması üzerine sinir krizi geçiren hasta, hastaneyi birbirine kattı.
Olay, Aydın Merkez Efeler İlçesi’nde bulunan ADÜ Psikiyatri Servisi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Kendisine istediği yönde rapor verilmeyince çılgına dönen ve ismi açıklanmayan erkek hasta, kendisine açıklama yapan doktorun odasından koridora çıktıktan sonra bir anda sinir krizi geçimeye başladı. Koridor boyunca tüm odaların kapılarına yumruk atan hasta, hem hastaneye hem de kendisine zarar verdi.
Hastanın kriz geçirdiğini fark eden doktorlar ve hastane çalışanları ise kendilerini ancak odalara kilitleyerek kurtarabildi. Olayın haber verilmesi üzerine hastaneye gelen polis ekipleri, hastayı etkisiz hale getirdi. Aydın Devlet Hastanesi’ne sevk edilen hastanın eline dikiş atıldı.
"KAPILARI KİLİTLEMESEK DAHA KÖTÜ OLABİLİRDİ"
Duyulan sesler üzerine hastanın kriz geçirdiğini, kendisine ve hastaneye zarar verdiğini anladıklarını söyleyen ADÜ Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Sevinçok, "Hastanemize gelen ve sağlık kuruluna giren bir hastamız, kendisinin istediği doğrultuda bir karar alınmadığı için, kendisine açıklama yapan hekimimizin odasından ayrıldıktan sonra birden bire saldırganlık durumuna geçti. Yaklaşık 10 dakika boyunca dehşet anları yaşadık. Personel ve doktorlarda kendilerini odalara kilitleyerek bu atağın geçmesini bekledik ve ancak o şekilde kurtulabildik. Eğer hasta odalara girseydi yaralanma veya daha da kötü durumlar olabilirdi. Tüm Türkiye’de psikiyatri servislerinde planlı yada beklenmedik bu tür eylemler olabiliyor. Bu tür olaylar tüm sağlık çalışanları bakımından büyük bir tehdit oluşturuyor" dedi.
"TÜRKİYE’DE ÇOK SIK YAŞANIYOR"
Türkiye’de sağlık çalışanlarının zor şartlar altında çalıştıklarını ifade eden Sevinçok, "Tüm sağlık çalışanlarına yönelik bu tür üzücü olaylar Türkiye’de hemen hemen her gün yaşanıyor. Hastanelerdeki güvenlik görevlilerimiz yetersiz kalıyor. Psikiyatri Bölümümüz, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nden ayrı bir yerde hizmet veriyor. Taşınma işlemlerimizden dolayı burada bir güvenlik zafiyeti olduğunu çok kez üst yönetimlere bildirdik. Kapıda sadece silahsız güvenlik görevlimiz var ve tüm kampüsün güvenliğinden sorumlu. Çok korkutucu ve ibret verici bir olay, bunun son olmasını diliyoruz. Bugün can kaybı yada yaralanma olmadan bu durumu atlattık. Ama buraya silahlı kişiler, grup halinde gelenler veya çete suçları olan hastalarımız gelebiliyor. Günde o kadar çok suç potansiyeli olan insanlarla uğraşıyoruz ki ciddi bir tehdit altında görevimizi yaptığımız bu istenmeyen olayla birlikte bir kez daha gündeme geldi" şeklinde konuştu.
"OLAY YERİ İNCELEME EKİPLERİ GELMEDİ"
Sinir krizi geçiren hastayı 155 Polis İmdat hattına yaptıkları ihbarların ardından polis ekiplerinin hastayı alıp gerekli müdahalenin yapılması için acil servise götürüldüğünü kaydeden Sevinçok, şu şekilde konuştu, "Ekipler hastayı alıp acil servise götürdüler ancak olayın üzerinden saatler geçmesine rağmen bizimle ilgilenilmedi. Olayın üzerinden saatler geçmesine rağmen olay yeri inceleme ekipleri gerekli çalışmayı yapmak ve bizimle ilgilenmek için servisimize gelmedi."