Aydın’da Drama Ve Sanat Eğitimlerine Büyük İlgi

Aydın’da Drama Ve Sanat Eğitimlerine Büyük İlgi

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Aydın Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen drama ve sanat eğitimleri büyük ilgi görüyor.
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü bünyesinde müzenin bir eğitim ortamı olarak kullanımı, süreçsel drama yoluyla öğrenme-öğretme ortamının tasarımı ve müzik-resim sanatlarının felsefi biçimde nasıl kullanılabileceğine dair farkındalık kazandırmak amacıyla “Aydın Arkeoloji Müzesinin Eğitim Ortamı Olarak Kullanımı Drama ve Sanatlar Eğitimi Örneği” konulu etkinlik organize ediliyor.
9-11 Eylül 2014 tarihleri arasında Aydın Akeoloji Müzesi, Adnan Menderes Üniversitesi ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü okullarında görevli görsel sanatlar öğretmenlerine yönelik ekli program doğrultusunda yapılacak eğitim çalışmasında ADÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ruken Akar Vural, Öğretim Görevlisi Çağdaş Özkan, Araştırma Görevlisi Evin Erden ile Aydın Arkeoloji Müzesi Uzmanı ve Müze Araştırmacısı Zeynep Örnek eğitici olarak görev alıyor.
Etkinliklerin açılışına katılan Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, “Arkeoloji müzemizin bir eğitim ortamı olarak kullanımı, süreçsel drama yoluyla öğrenme-öğretme ortamının tasarımı ve müzik-resim sanatlarının felsefi biçimde nasıl kullanılabileceğine dair farkındalık kazandırmak amacıyla ‘Aydın Arkeoloji Müzesinin Eğitim Ortamı Olarak Kullanımı Drama ve Sanatlar Eğitimi Örneği’ konulu etkinlik düzenledik. Etkinliğine destek veren tüm kurumlar ile katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.