Aydın’da Işid Protestosuna Polis Müdahalesi

Aydın’da Işid Protestosuna Polis Müdahalesi

Aydın’ın IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto etme bahanesiyle izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti. Bir polis memurunun yaralandığı olay sırasında aracıyla eylemin ortasında kalan sürücünün yardımına güvenlik güçleri yetişti.
Aydın’da son iki gündür süren IŞİD protestoları, bu gece de Efeler ve Nazilli ilçesiyle Germencik ilçesine bağlı Ortaklar Mahallesinde devam etti. Akşam saatlerinde Efeler ilçesi Ovaeymir ve Osman Yozgatlı mahallerinde toplanan göstericiler, Tellidede Kavşağına kadar yürüdü. Burada Çevik Kuvvet barikatıyla karşılaşan grup, polisin dağılın uyarılarına taş atarak karşılık verdi. İlk önce TOMA’dan sıkılan tazyikli suyla dağıtılan grup üyeleri daha sonra ara sokaklarda toplanarak mahalle aralarından yeniden polise taşlı saldırı gerçekleştirdi.
Kaldırım taşlarını ve ellerine geçirdikleri malzemeleri polise atan gruba TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi. Yaklaşık 2 saat boyunca ara ara toparlanarak yeniden saldırıya geçen grup, polisin aldığı sıkı tedbirler karşısında bir süre sonra dağıldı. Mahalle aralarına doğru çekilen göstericiler, yol güzergahında bulunan polis merkezi ve PTT şubesini taşladı. Kısa süre Aydın-İzmir otoyolunu da yoldan geçen araçlara taş atarak trafiğe kapatan grup, karanlıktan da faydalanarak ara sokaklarda dağılarak eylemlerini sonlandırdı.
ARACIYLA EYLEMİN ORTASINDA KALDI
Aracıyla seyir halindeyken bir anda kendisini eylemin ortasında bulan sürücü, yaşadığı panikle aracını stop ettirdi. Telaşla bir türlü aracını çalıştıramayan sürücünün imdadına polisler yetişti. Stop eden aracı itekleyerek eylemin ortasından kurtaran polis memurları, sürücünün aracını çalıştırmasına yardım etti.
Bacağına isabet eden bir taş ile hafif şekilde yaralanan bir Çevik Kuvvet polisi, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri eylemler sırasında ve sonrasında geniş güvenlik önlemleri aldı.