Aydın’da Kur’an Kursu Öğreticilerine Eğitim

Aydın’da Kur’an Kursu Öğreticilerine Eğitim

Aydın’da 2014-2015 eğitim öğretim yılı öncesi Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik eğitim seminerleri yapıldı.
Kur’an-ı Kerim öğrenmenin, din eğitimi almanın önemini anlatmak ve vatandaşları Kur’an-ı Kerim öğrenmeye teşvik etmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nca görevlendirilen Personel Sistemleri Sınavlar ve Daire Başkanı Dr. Burhan Erkuş tarafından Aydın Kültür Merkezi konferans salonunda il genelindeki bütün Kur’an Kursu öğreticileriyle toplantı yapıldı. Aydın İl Müftülüğü tarafından düzenlenen toplantıya İl Müftü Vekili Zekeriya Çallı, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Aslan, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri ve il geneli görev yapan geçici ve kadrolu Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.
Umurlu Kur’an Kursu hocalarından Uzman Kur’an Kursu Öğreticisi Mehmet Çelik’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftü Vekili Zekeriya Çallı, “Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, manasını anlamak, dini ve sosyal hayatını Kur’an ile yapılandırmak isteyen vatandaşlarımızın manevi hayatına rehberlik yapmak, sahih bilgiyi korumak, yeni nesillere aktarmak ve yaygın din eğitimi faaliyetlerinden yararlanmak arzusuyla Kur’an Kurslarımıza gelen vatandaşlarımızla en güzel şekilde ilgilenmek, onlara ahlaki örnek ve manevi rehber olmak Başkanlığımızın en önemli eğitim görevi stratejisidir” dedi.
Toplantıda yapılan konuşmaların ardından Dr. Burhan Erkuş tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılının nasıl daha faydalı şekilde değerlendirilebileceği üzerine kısa bir konuşma yapıldı. Kur’an Kursu öğreticileriyle diyalog şeklinde mevcut birtakım sorunların çözümüne yönelik bilgi alış-verişinde bulunuldu
Yeni eğitim öğretim yılı öncesi Kur’an Kursu öğreticilerini bilgilendiren Personel Sistemleri Sınavlar ve Daire Başkanı Dr. Burhan Erkuş’a, İl Müftü Vekili Zekeriya Çallı tarafından çiçek takdim edildi.