Aydın’da Olaylı Gece

Aydın’da Olaylı Gece

Aydın’da, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto bahanesiyle izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti. Otoyol ve ara sokakları ateş yakarak trafiğe kapan grup, eylemlerini geç saatlere kadar sürdürdü.
Aydın’da son üç gündür süren IŞİD protestoları bu gece şiddetini artırarak Efeler ilçesine bağlı Ovaeymir ve Osman Yozgatlı Mahalleri’nde devam etti. Havanın kararmasıyla birlikte Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi önünde toplanan grup, bölgedeki mobese kameralarına zarar vermeye başlayınca polisin müdahalesi gecikmedi. Biber gazlı müdahalenin ardından Tellidede Kavşağına kadar yürüyen grup, burada yeniden toplanarak polise taş, cam şişe, maytap ve sapanlarla cam bilye atarak saldırdı. Dağılın uyarılarına aldırmayan grup, TOMA’dan sıkılan tazyikli suyla dağıtıldı. Daha sonra ara sokaklarda toplanarak mahalle aralarında yeniden polise taşlı saldırı gerçekleştirdi.
EYLEMİN ŞİDDETİ ATTI
Daha önce polise saldırının yaşanmadığı Aydın’da dördüncü gecesine giren eylemlerde şiddetin dozu arttı. Polisiz müdahalesinin ardından farklı sokaklarda toplanan eylemciler, lastik ve çöp konteynırlarını ateşe vererek sokakları savaş alanına çevirdi. TOMA ve biber gazıyla yaklaşık 2 saat müdahale edilen eylemciler, daha sonra eylemlerine Aydn-İzmir otoyolunda sürdürdü.
Otoyol üzerinde ateş yakarak yolu çift taraflı trafiğe kapatan yüzleri maskeli eylemciler, geçen araçlara taşlı saldırıda bulundu. TOMA, Çevik Kuvvet ve akrep araçlarıyla müdahale edilen grup, bölgeden uzaklaştırıldı. Ateşin söndürülmesi ve temizlik çalışmasının ardından otoyol yeniden ulaşıma açıldı. Polis benzer eylemlerin tekrar yaşanmaması için gece boyunca otoyol ve mahallerde geniş güvenlik önlemi aldı.