Aydın’da Ortaöğretim Kurumlarında Çalişan Öğretmenler Seminer Alıyor

Aydın’da Ortaöğretim Kurumlarında Çalişan Öğretmenler Seminer Alıyor

Aydın’da 2014-2015 eğitim öğretim yılı mesleki çalışmalar kapsamında il genelindeki ortaöğretim kurumlarında çalışan tüm öğretmenlere verilen seminerler devam ediyor.
Aydın’da belirlenen çalışma takvimi doğrultusunda tüm ortaöğretim kurumlarında çalışan öğretmenlere 2014-2015 eğitim-öğretim yılına ait mesleki çalışmalar kapsamında seminer veriliyor. Seminerlere İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Oktay Deniz ve Aydın Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile Şube Müdürleri katıldı.
Verilen seminerlere katılarak öğretmenlerin heyecanına ortak olan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yaptığı açıklamalarda; “2014-2015 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Bilginin hızla değiştiği günümüzde bilgilerini güncellemeleri, yeni gelişmelerden haberdar olmaları için paylaşımlarda bulunmak üzere planladığımız bu seminerleri çok önemsediğini ve yoğun katılımlardan da ayrıca memnun olduğunu söyledi. Yoğun çalışmalarına rağmen, bizleri kırmayarak davetimizi kabul eden tüm akademisyen arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum” dedi.
Verilen seminerler kapsamında ortaöğretim kurumlarında çalışan tüm matematik öğretmenlerine “Matematik Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar” ve “Sınıf Yönetimi” konularında ADÜ Meandros Salonunda seminer verildi. Sınıf Yönetimi konusunda Semineri İzmir Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Aylin Köyalan ve Matematik Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar konusunda da İzmir Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kurt, öğretmenlere bilgiler aktardı.
Din Öğretimi konularında mesleki çalışma programı kapsamında hazırlanan ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Arapça ve İmam Hatip Lisesi Kültür Dersleri öğretmenlerine yönelik ‘Ergenlerle İletişim, Gencin Psikolojisi ve Bir Gençlik Dili Oluşturmak’ konularında verilen seminer, Kültür Müdürlüğü Dr. Hidayet Sayın Salonunda Kişisel Gelişim Uzmanı Enver Nugay tarafından verildi.
Din Öğretimi konularında mesleki çalışma programı kapsamında hazırlanan ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Arapça ve İmam Hatip Lisesi Kültür Dersleri öğretmenlerine yönelik din öğretiminde öğretmenin rolü ve sorumluluğu ile Arapça Öğretimi konularında verilen seminer, Kültür Müdürlüğü Dr. Hidayet Sayın Salonunda Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muammer Erbaş ve Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. İdris Erdem tarafından verildi.
Ortaöğretim kurumlarında çalışan tüm rehber öğretmenlerine ‘’Rehberlik Uygulamalarında yeni Yöntem ve Yaklaşımlar’’ konulu seminer ise İl Kültür Müdürlüğü Dr. Hidayet Sayın Salonunda Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Çetinkaya tarafından verilecek.