Aydınlı Esnafa Yapılandırma Desteği

Aydınlı Esnafa Yapılandırma Desteği

Aydın Esnaf Odaları Birliği (AYESOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, borçlarını yapılandırmak isteyen esnaflara destek olmak istediklerini belirtti.
Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, esnaf ve sanatkarların uzun zamandır beklediği borçların yapılandırılmasına ilişkin kanunun yürürlüğe girdiğini belirterek, “Uygulamanın başarılı olması için Aydın Marangozlar Odası olarak her türlü destek ve kolaylığı sağlamak istiyoruz. Aylardır konuşulup tartışılan Torba Yasa’nın içinde nelerin olduğunu veya olmadığını takip etmemiz çok zordu. Özellikle Bağkur konusunda sürekli gündemde kalan ‘5 yıldan fazla borcu olanların borcu askıya alınacak. Esnafların emekli olacağı zaman güne ihtiyacı varsa bu günlerini kullanabilecek’ şeklinde kamuoyuna aktarılan esnaf ve sanatkarlarımız için çok önem taşıyan bu madde Torba Yasa’da var mı? Yoksa son anda çıkarıldı mı? Eğer bu madde çıkarıldıysa lütfen yeniden bir düzenleme yapın. Çünkü Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Maliye ve Bağkur borçlarını esnaf ve sanatkarlarımızın büyük çoğunluğu kapatamaz bir süre sonra yapılandırma müracaatı yapan esnafımızın büyük çoğunluğu ödeyemeyeceği için yapılandırma yine amacına ulaşmaz ve 5 yıl boyunca yine geçmişte yaşanan sorunlarla yaşamaya devam ederiz” diye konuştu.
“MÜRACAAT İÇİN YETERLİ ZAMANIMIZ VAR”
Yapılandırma müracaatı yapacak esnaf ve sanatkarları kurumlarda yoğunluk oluşturmamak için acele etmemeleri konusunda uyaran Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, “Müracaat için yeterli zamanımız var. İşleri acil olmayan arkadaşlar, önümüzdeki ay gidip daha rahat bir ortamda işlerini halledebilirler. Yapılandırma esnasında özelikle Maliye ve SGK personelimiz yoğun bir çalışma yapacaklar onlara da işlerinde kolaylıklar dileriz” ifadelerini kullandı.