Aydınlı Veterinerlere Meme Enfeksiyonu Semineri

Aydınlı Veterinerlere Meme Enfeksiyonu Semineri

Aydın Veteriner Hekimler Odası üyesi hekimlere, hayvanlarda görülen meme enfeksiyonları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verildi.
Aydınlı veterinerlere Mastitis ve Mastitis Kontrolü (Meme Enfeksiyonu) hakkında ilgi veren Dr. Khaled Daoud, hayvanlarda görülen bur rahatsızlığın süt verimini yüzde 66 etkileyebildiğini söyledi. Bu tür hastalıklardan hayvanların korunması için, temizlik ve hijyenin önemli olduğunu belirten Dr. Khaled Daoud, “Meme Enfeksiyonu hastalığı geçiren hayvanlar asla eski süt verimliliğine kavuşamıyor. Hasta olmadan önce 50 LT süt veren bir inek, Meme Enfeksiyonu geçirdikten sonra 40 litreye kadar düşüyor. Belirtileri de sütün renginin değişmesi, iştah kaybı ve yüksek ateş. Hayvanları bu hastalıktan korumak için temizlik çok önemli. İlaç tedavileri de aksatılmadan yapılmalı” dedi.
Aydınlı veterinerleri bu tür toplantılarla bilgilendirdiklerini belirten Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Atilla Muharrem Uçmaklıoğlu, “Veteriner arkadaşlarımız burada meme enfeksiyonuyla ilgili detaylı bilgi sahibi oldular. Hastalık başlangıcı, tedavisi ve bu süreçte neler yapılması gerektiği konusunda bilgilerini güncellediler. Ayrıca bu hastalığa karşı kullanılacak ilaçlar ve tedavi yöntemleri hakkında da karşılıklı görüş alışverişinde bulundular” diye konuştu.