Aydınlı Yaşlılardan Ücretsiz Ulaşım Talebi

Aydınlı Yaşlılardan Ücretsiz Ulaşım Talebi

Aydın’da yaşlılar, hükümetin 30 Mart yerel seçimler öncesinde başlattığı 65 yaş üzeri vatandaşlara şehir içerisindeki toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanma imkanından faydalanmak istiyor.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da uygulanmaya başlayan 65 yaş üzeri vatandaşlara şehir içerisindeki toplu taşım araçlarından ücretsiz ulaşım uygulaması Aydın’da şehiriçi minibüs şoförleri ile vatandaşları karşı karşıya getirdi. Aydın’daki şoförlerin halen kendilerinden ücret istediklerini belirten yaşlılar, minibüslerde kendilerine kötü davranıldığını iddia etti. Şoförlerin kendilerinden para almak istediklerini ifade eden yaşlı vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesini istedi.
"ŞOFÖRLERLE SIK SIK TARTIŞMALAR YAŞANIYOR"
70 yaşındaki Aydınlı vatandaş Rahim GÜlmez, "Şehiriçi ulaşımında bu belirsizlikten dolayı sorunlar yaşıyoruz. Yasa gereği ücret ödemediğimizde şoförler bizle münakaşa ediyorlar. Araçlarındaki ücret tarifesini bize gösterip, bizden para talep ediyorlar. Aydın Belediyesi zamanında 65 yaş ve üstü vatandaşlara indirim sağlamış ve şehiriçi ücretlerimizi 1 TL yapmıştı. Ancak artık 65 yaş üzeri vatandaşlar için yasa çıktı. Hem bizler, hem de başka vatandaşlar bu konuda çok sorun yaşıyorlar. Bazı vatandaşlar şoförlerle herkesin içerisinde tartışmayı gururuna yediremeyip ücreti ödüyor. Bazıları ise plakalarını alıp gereken yerlere şikayet ediyorlar" dedi.
Vatandaşlardan ulaşım konusunda sık sık şikayetler aldıklarını kaydeden Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Sedat Uygun da, "Mahallemizdeki bir çok yaşlı vatandaş muhtarlığa gelerek böyle bir kanun varken, bu uygulamanın neden devam ettiğini bana çok sordular. Ben de Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Zafer Gezer’i aradım. Kendisi böyle bir yasanın olduğunu elbette ufak tefek sorunlarını yaşandığını söyledi. 65 yaş üstü vatandaşların kendilerinden ücret isteyen şoförlerin kullandıkları araçların plakalarını alarak araçların içerisinde dilek ve şikayet için vatandaşların aradıkları ve kendisine ait olan numarayı aramalarını istedi. Bende mahalleliye bunu bildirdim" ifadelerini kullandı.