Aydınspor 1923’ün Rakibi Cizrespor Oldu

Aydınspor 1923’ün Rakibi Cizrespor Oldu

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Aydınspor 1923’ün Türkiye Kupası 2.turundaki rakibi belli oldu. Aydınspor 1923, Şırnak ekibi Cizrespor ile karşılaşacak.
Öte yandan, hafta sonunda oynanacak olan Ofspor maçının hazırlıklarını sürdüren Aydınspor 1923’te sağ kanat oyuncusu Mehmet Murat Uçar, sakatlığı nedeniyle sabah antrenmanına çıkmadı. Genç oyuncunun, sakatlığı nedeniyle Keçiörengücü maçında oyundan alındığı öğrenildi.
İŞTE CİZRESPOR TARİHİ
Cizrespor, Şırnak’ın Cizre ilçesinde kurulan ve Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden futbol kulübü. Yeşil-kırmızı renklere sahip kulüp; maçlarını, bin kişi kapasiteli Cizre İlçe Stadyumu’nda oynuyor.
1972 yılında, Cizre Serhat Spor Kulübü adıyla kuruldu ve Mardin Amatör Ligi’nde oynamaya başladı. 1983-84 sezonunu şampiyonlukla tamamladı ve profesyonel olarak 3. Lig’e yükseldi. 1994 yılında, yaşanan olaylar sebebiyle idman ve maçlara çıkmayan oyuncular sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Amatör Küme’ye düşürüldü. Ertesi sezon tekrardan 3. Lig’e yükselen takım, isim değişikliğine giderek adını Cizrespor olarak değiştirdi. 1999-2000 sezonunda kazanılan şampiyonlukla birlikte 2. Lig’e yükseldi. 2001-02 sezonunda, grubunu lider olarak tamamladı ve 1. Lig’e yükselmek için oynanılan playoff’lara katılmaya hak kazandı. Fakat Denizli’de oynanan Play-Off’larda başarılı olamadı ve bir üst lige çıkma şansını elde edemedi. 2006-07 sezonunda 3. Lig’e, 2007-08 sezonu sonunda ise Amatör Küme’ye düştü.
NAZİLLİ’YE ÇANKIRI GELDİ
Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ekibimiz Nazilli Belediyespor ise, Çankırıspor ile eşleşti. Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Ahmet Kazım Ertem, kupada üst turlara çıkmak istediklerin, Çankırı deplasmanında galibiyet için mücadele edeceklerini ifade etti.