Aydoğan: "kooperatiflerin Olmadığı Yerlerde Tefeciler Esnafın Kanını Emiyor"

Aydoğan: "kooperatiflerin Olmadığı Yerlerde Tefeciler Esnafın Kanını Emiyor"

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, kooperatiflerin hizmet veremediği yerlerde tefecilere gün doğduğunu ifade ederek, “Bu yerlerde tefeciler esnaf ve sanatkarın adeta bir sülük gibi kanını emmekte” dedi.
Tokat’ta hafta sonu yapılacak 16. olan olağan genel kurul toplantısı öncesinde yönetimi ile birlikte Tower Otel’de basın mensuplarının karşısına geçen Başkan Aydoğan, görev süresince yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Başkan Aydoğan, hedeflerinin kooperatifin kendi masraflarını çıkarak, kooperatif gelirleri ile esnafa kredi verebilmek olduğunu söyledi. Kooperatiflerin hizmet veremediği yerlerde tefecilere gün doğduğunu ileri süren Başkan Aydoğan, “Bu yerlerde tefeciler esnaf ve sanatkarın adeta bir sülük gibi kanını emmekte. Bir yerde eğer kooperatif düzgün çalışıyorsa, esnafına elinden gelen yardımı yapıp finansmanı temin noktasında kabiliyete sahipse, böyle yerlerde tefeciler fırsat bulamamakta. Esnaf ve sanatkar kanunun kendilerine tahsis ettiği kredilere ulaşıyor” diye konuştu.
Şehir merkezinde 529 metrekarelik alanı kooperatife inşa alanı olarak kazandırdıklarını ifade eden Başkan Aydoğan, “Bu arsaya 5 katlı bir bina yapılacak. Altındaki dükkanları kiraya verip üstündeki yurt veya apart ev olarak değerlendirmek suretiyle kiraya vererek buradan da aylık kooperatifimizin giderlerini fazlası ile karşılayacak gelir elde edeceğiz. Bu geliri elde ettiğimizde 7-8 yıl sonra Türkiye’nin ilk kendi kredisini kendi veren, bankaya eyvallahı kalmamış bir kooperatif olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.