"Ayni ciddiyetle devam"

"Ayni ciddiyetle devam"

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off yarı finali ikinci maçında evinde Anadolu Efes’i 89-82 yenerek seride 2-0 öne geçen TOFAŞ’ta Başantrenör Orhun Ene ve ABD’li oyun kurucu Pierria Henry karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulundu. Mavi Beyazlı rakiplerinin hem kadro kalitesi, hem de organizasyon olarak ülkenin en iyi takımlarından biri olduğuna vurgu yapan deneyimli çalıştırıcı, “İlk maçı farklı kaybettikten sonra ikinci maçta çok daha dirençli oynayacaklarını bekliyorduk. Zaten oyunun bir bölümünde bundan dolayı ilk maçtaki ritmimizi bulamadık. Fakat, oyuncularım kazanmayı çok istiyorlar, çok arzu ediyorlar. Onların bu pozitif enerjisi hem hücuma, hem savunmaya yansıyor. Biraz oyunun sonunda ritmi yavaşlattık ama orada çok iyi organize olamadık ama genel anlamda hücumda iyi organize olduğumuzu düşünüyorum. Onun için de genel çoğu zaman doğru seçimler yaptık” şeklinde konuştu.

Seride henüz iki maç kazandıklarını, üçüncü maçı kazanmadan bu işin bitmeyeceğini vurgulayan Ene, “Saha avantajımızı kaybetmedik ve geriye üç maçtan birini kazanmamız gerekiyor. Türkiye Kupası’nı kazanan bir takımla oynayacağız ve bu sezon bizi iki defa yendiler. Onu da unutmamamız lazım. Oraya gittiğimizde de bu oynadığımız iki maçtan birini kazanmak arzumuz. Kolay olmayacak, aynı konsantrasyonu ve ciddiyeti göstermek zorundayız” dedi.

PIERRIA HENRY: TAKIM HALİNDE KAZANDIK

Anadolu Efes karşısında 22 sayıyla yıldızlaşan ABD’li oyuncu Pierria Henry, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında şu ifadeleri kullandı; “Öncelikle Tanrı’ya teşekkür etmek istiyorum. Takım arkadaşlarıma çok iyi mücadele ettikleri için teşekkür etmek istiyorum. Bir teşekkür de Coach’larımıza etmek istiyorum. Bizi çok iyi hazırladılar maça. Anadolu Efes’e de çok saygı duyuyorum. Çok iyi, çok sert bir mücadele verdiler. Bu eğlencenin bir parçası olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Bu da basketbolun bir parçası zaten. Kendi performansımla alakalı sayısal değerlere çok takılmıyorum. Takım olarak maçı kazanmaya konsantre olmuştuk. Sadece Coach Orhun Ene’ye teşekkür etmek istiyorum. Bana önemli fırsatlar sundu saha içerisinde. Tamamen takım halinde maçı kazandık.”