Aynı markada ikinci kurban! Pide yiyen kadın...

Aynı markada ikinci kurban! Pide yiyen kadın...

İngiltere'nin meşhur sandviç zinciri Pret a Manger'in ürünleri nedeniyle ikinci bir kişinin daha hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Celia Marsh isimli kadının, pide ekmeği içerisindeki bir sandviç yedikten sonra kaldırıldığı hastanede öldüğü açıklandı. Süt ürünleri alerjisi bulunan 42 yaşındaki hemşirenin Aralık 2017'de hayatını kaybettiği, bu konuda başlatılan soruşturma sırasında ortaya çıktı.

9 ÜLKEDE 500'DEN FAZLA ŞUBESİ VAR

Dokuz ülkede 500'den fazla şubesi bulunan sandviççi zinciri Pret a Manger'den yapılan açıklamada, ekmekte kullanılan yoğurdun hindistan cevizi sütünden yapıldığıbelirtildi. Ancak şirket, tedarikçi şirketin fabrikasında yoğurda hayvan sütü proteini karıştığını öne sürdü. Pret a Manger, bu şirketle ilişkisini kestiğini, Marsh'ın ailesine her türlü yardımda bulunmaya hazır olduğunu duyurdu.

AYNI MARKANIN İKİNCİ OLAYI

Geçen ay benzer bir soruşturmada, Natasha Ednan-Laperouse adlı bir kız çocuğunun Temmuz 2016'da Nice'e gitmeden önce Heathrow havaalanında yediği sandviçten öldüğü ortaya çıkmıştı. Sandviç hamuruna mutfakta susam karıştığı belirtilmiş, şirket bu olayın ardından etiketlerindeki alerji uyarılarını değiştireceğini açıklamıştı.