Aysal: “türk Sporu Üzerine Bulaşmış Çamurdan Acil Olarak Temizlenmek Zorunda”

Aysal: “türk Sporu Üzerine Bulaşmış Çamurdan Acil Olarak Temizlenmek Zorunda”

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, “Türk sporu, bugün üzerine bulaşmış olan çamurdan acil olarak temizlenmek zorunda” dedi.
Galatasaray Adası’nda gerçekleştirilen Eylül ayı olağan divan kurulu toplantısında konuşan Ünal Aysal, kulübü öncelikle daha sıhhatli ve sürdürülebilir bir ekonomik yapıya kavuşturmak için bazı radikal kararlar aldıklarını açıkladı. Aysal, kısa vadeli borçların arttığı şeklinde çıkan bilgilerin gerçek dışı olduğunu dile getirdi.
“5 YILLIK SPONSORLUK ANLAŞMASI YAPACAĞIZ”
Futbol takımının sponsorluğu konusunda 1 hafta içinde önemli gelişmeler olacağını belirten Aysal, “Futbol forma sponsorluğunda bir ilk gerçekleştirmeye çalışılmış, yurt içi ve yurt dışı faaliyetler bazında sponsorluklar ayrılarak yeni bir sponsorluk formülü üretilmiştir. Bunun katileşmiş şeklini 1 hafta içinde sizlere duyurabileceğimizi ümit ediyorum. Bu işlem ilk etapta kısa vadeli, yani bir yıllık süre için kurgulanmış olmakla beraber buna paralel olarak büyük bir dış müessese ile 2015-2016 sezonu itibari ile 5 yıllık yeni bir sponsorluk çalışması için de ciddi bir merhale kaydedilmiştir. Kabul edilemez durumun etkin bir parçası olarak giderek daha kirli, daha yoz ve daha etik dışı bir mecraya doğru savruluyoruz. Bütün ahlaki ve evrensel sportif değerlerin hükümsüz kılındığı, şikeciliğin, ırkçılığın, sokak kabadayılığının normalleştirildiği bu yeni düzende, adaletsizlik, kayırmacılık ve TFF, TBF, TKF vs. gibi tarafsız kurumlar şapkasının altında gelişen zorbalık bir orman kanunu haline gelmiş bulunuyor. Geldiğimiz noktada ortaya çıkan bu tabloda çoğumuz bilmeden ve istemeden az veya çok bir rol oynamış olabiliriz. En azından pasif kalarak, göz yumarak, çekinerek ve hatta sistemin kendisini temizleyeceğine dair inancımıza güvenerek ve reaksiyon göstermekte gecikerek hata yapmış olabiliriz” şeklinde konuştu.
“TÜRK SPORU ÜZERİNE BULAŞMIŞ ÇAMURDAN TEMİZLENMEK ZORUNDA”
Türk sporunun çamura bulaştığını ve acilen temizlenmesi gerektiğini vurgulayan Ünal Aysal, “Ama artık bıçak kemiğe dayanmış durumda. Türk sporu bugün üzerine bulaşmış olan çamurdan acil olarak temizlenmek zorunda. Spor kulüplerinin içine, yönetimlerine, medyaya, federasyonlara, hatta en güvendiğimiz bürokratik mekanizmalarına kadar sızmış olan bu fanatizm ve holiganizm kokan pislikten arınmak mecburiyetindeyiz. Ülke sporumuzun, ahlaki değerleri öne çıkaran, adil rekabet koşullarını norm haline getiren, kurumlarına, yargısına, ahlakına güvendiğimiz bir ortama taşınabilmesi için el birliği ile çalışmak en önemli sorumluluğumuz. Bunun alacağımız puanlardan, şampiyonluklardan çok daha değerli bir çaba olacağından emin olunuz” diye konuştu.
“BİR ASLANIN DİŞLERİNİ GÖRDÜĞÜNÜZDE SAKIN OLA SİZE GÜLÜMSEDİĞİNİ ZANNETMEYİN”
Aysal, Türk sporunun orman kanunlarına teslim olmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Galatasaray Spor Kulübü olarak Türk sporunun damarlarına çöreklenmiş bu virüsü, bu kirli ve yozlaşmış kabadayı çetesinin sızmış olduğu spor medyasından, spor kulüplerinden, federasyonlardan ve kimi kurumlardan temizleyene kadar mücadele edeceğimize toplum olarak söz vermeliyiz. Etik sporun, evrensel ve ahlaki değerlerin peşindeki tüm spor kamuoyunu mücadelemizde takım gözetmeksizin bize katılmaya davet ediyoruz. Bir aslanın dişlerini gördüğünüzde sakın ola size gülümsediğini zannetmeyin” ifadelerini kullandı.
Başkan Ünal Aysal’ın konuşmasının ardından U23 Dünya Kürek Şampiyonası’nda Dünya İkincisi olan Enes Kuşku’ya başarı plaketi verildi.