Ayşe Beyza Avrupa Şampiyonu Oldu

Ayşe Beyza Avrupa Şampiyonu Oldu

Bilecik’in Bozüyük İlçe Halk Eğitim Gençlik Spor Kulübü sporcusu Ayşe Beyza Yıldız, 46 kiloda büyük bayanlarda altın madalya kazanarak Avrupa Kulüpler Taekwondo şampiyonasında şampiyon oldu.
Bu yıl ikincisi düzenlenen Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası Antalya Belek’te 25-26 Kasım 2014 tarihleri arasında yapıldı.
Bozüyük Halk Eğitim Gençlik Spor Kulübü sporcusu Ayşe Beyza Yıldız, 46 kiloda büyük bayanlarda göstermiş yüksek performans sonunda altın madalyaya ulaşmayı başardı. Antrenörlüğünü Songül Baş’ın yapmış olduğu milli sporcu, ilk maçını Anneleen Goffin (Belçika) 4-1 lik galibiyetle alarak çeyrek finale kaldı. Beyza, çeyrek finalde zorlu rakibini 3-0’lık skorla geçtikten sonra yarı finalde de Romoldanova,(Ukrayna) 5-1 geçerek finale kalmayı başardı. Finaldeki Türk rakibi Zeynep Şahin’i ise rahat bir şekilde geçen Ayşe Beyza, şampiyonluğa ulaştı.
Müsabakadan hemen sonra kendisini ve antrenörü Songül Baş’ı arayan Bozüyük Halk Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Kamil Poyraz, başarılı sporcuyu ve antrenörünü tebrik etti. Ayşe Beyza Yıldız müsabakadan sonra yapmış olduğu açıklamada ise çok mutlu olduğunu belirterek ailesine, antrenörüne ve kendisine destek veren herkese çok teşekkür etti.