Ayşe Ekinci Bayan Kursiyerlere Kitap Dağıttı

Ayşe Ekinci Bayan Kursiyerlere Kitap Dağıttı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci kendi imkanlarıyla Sodes Sosyal Destek Programı kapsamında eğitim gören bayan kursiyerlere kitap yardımında bulundu.
Şanlıurfa Valiliği Koordinasyonunda Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Sodes Sosyal Destek Programı Yenice 1 Kadın Kültür Merkezinde eğitim gören bayan kursiyerler Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci’nin ziyaret supriziyle karşılaştılar. Sabahın erken saatlerinde Yenice’de bulunan Kadın Kültür Merkezine ziyarette bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci, eğitim gören bayan kursiyerlere kitap yardımında bulundu.
Dikiş, nakış, bilgisayar, anasınıfı ve okuma yazma kurslarının bulunduğu Yenice 1 Kadın Kültür Merkezi’ne giden Ayşe Ekinci’yi program sorumlusu Yasemin Demirtaş ve bayan kursiyerler karşıladı. Eğitim gören bayan kursiyerler biranda karşılarında gördükleri Ayşe Ekinci’ye sevgi gösterisinde bulundular. Bayan kursiyerlerle Arapça ve Türkçe konuşan Ekinci hem bayanlarla gündelik hayatla ilgili sohbet etti hem sorunlarını dinledi hem de bayanların yapmaları gereken konularla ilgili fikir alışverişinde bulundu. SODES programında kurs gören bayanlarla yakından ilgilenen ve onların sorunlarını dinleyen Ayşe Ekinci bu sorunların çözümü noktasında da elinden gelen gayreti sarf edeceği sözünü verdi.
Dikiş bölümünde 36, Nakış bölümünde 13, Bilgisayar bölümünde 12 ve Anasınıfı bölümünde eğitim gören 10 bayan kursiyere kitap hediye eden Ekinci kursiyerlerin toplu fotoğraf talebini de kırmadı. Bayan kursiyerlerle bir araya geldiği programda kursiyerlere yönelik konuşma yapan Ayşe Ekinci ‘mutlu bayanlar, mutlu eşler, mutlu çocuklar’ olgusuna vurgu yaptı.
Kursiyerlere yönelik yaptığı konuşmada aile bütünlüğünden ve bayanların ailedeki rolü ve etkisinden bahseden Ekinci "Eyyübiye’de her şey zor olabilir. Ama insanlar çok özel ve çok güzel, özellikle bayanlar. Biliyorsunuz Eyyübiye Belediye Başkanımızın bir söylemi vardı. Mutlu bayanlar, mutlu çocuklar, mutlu eşler. Yani burada sizin öğrendiğiniz bilgiler, mutluluk olarak evinize geri dönüyor. Ve sizler de çocuklarınıza o ilgiyi ve alakayı veriyorsunuz. Burada en büyük kazancınız Okuma - Yazma olacaktır. Her şeyi burada öğreneceksiniz. Boş vakit insana her türlü kötülüğü getirebiliyor. Kadın dayanışmasının en güzel bağlayıcı zinciri bu SODES Destek Merkezleridir. Buradaki mahalleli kadınlar bile burada bir diyalog kurabiliyor. Bakınız bizlerde buraya bir misafir olarak geldik. Ve burada hepinizle iç içe tanışma şansını bulduk ve sohbet ediyoruz. Bundan böyle Kadın Kültür Merkezlerini tek tek ziyaret edeceğiz. Bugün buraya kitap getirdik, yarın başka bir eksik olur onu getiririz. Kadınların birbirleriyle dayanışması gerekiyor. Toplumun temeli kadındır" dedi.
Ayşe Ekinci, daha sonra kadınların sorunlarını dinleyerek, çözümü noktasında yardımcı olacağını belirtti.
Sodes Kadın Destek Merkezinden ayrılan Ayşe Ekinci daha sonra beraberindekilerle birlikte Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Düzenlenen Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Ana Bilim Dalı öğretim elamanlarının ‘’(S)empati’’ konulu resim sergisini gezdi. Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atik Sahil’le birlikte sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.