Ayto, Aydın Ekonomi Zirvesini Topluyor

Ayto, Aydın Ekonomi Zirvesini Topluyor

Aydın Ticaret Odası (AYTO), Eylül ayında düzenlenmesi planlanan 1. Aydın Ekonomi Zirvesi’nde iş dünyasını bir araya getirmeye hazırlanıyor.
Zirvede Aydın’ın bütün dinamiklerini harekete geçirmeyi hedeflediklerini belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Aydın’ın ne problemi varsa oturalım, her şeyi, her türlü düşünceyi kenara koyup Aydın için konuşalım, Aydın için çözüm arayalım" dedi.
Aydın’da ne yapılması gerektiğini, nasıl gelişmesi gerektiğini tespit ettiklerini ve bunu ekonomi zirvesinde herkesle konuşacaklarını ifade eden Hakan Ülken, "Biz Aydın’ın milli takım havasında tüm dinamikleriyle, valisiyle, belediye başkanıyla, milletvekilleriyle biraraya gelip şova dönüşmeden, Aydın’ın tüm sorunlarını masaya yatırıp tespit edip kısa, orta ve uzun vadeli çözümleri de tespit edip hamle planlamasını da yapıp arkasından sonuna kadar gideceğimiz, kovalayacağımız 1. Aydın Ekonomi Zirvesi’ni hayata geçirmek istiyoruz. Bunu hayata geçirmek de bizim elimizde değil, çünkü biz buraya tüm dinamiklerini davet edeceğiz, icabet ederlerse Aydın’ın sorunlarına çözüm için katkı koyuyorlar demektir. Davete icabet etmezlerse birileri davet etsin, biz oraya gidelim. Yok siz olmayın, biz tek başımıza veya farklı birkaç grup biz bunu başarırız diyorsa buyursunlar yapsınlar, biz de sorgulayan olalım." şeklinde konuştu.
AYTO’nun çalışmaları ve Aydın için yapacakları hakkında da bilgi veren Hakan Ülken, şöyle konuştu: "Meclisimizde istihdam özel ihtisas komisyonu oluşturduk. Komisyonumuz İŞKUR, Milli Eğitim meslek liseleri, OSB ve üyelerimizle biraraya gelerek önemli, verimli çalışmalar yaptı. Bu komisyonumuzun çalışmaları devam etmekte. Özel sektör olarak İŞKUR’un çalışmalarından memnunuz. Nitelikli personel bulma problem olduğu gibi o elemanı arayanlarla bir araya getirmek de problem. Biz bu işi İŞKUR’un üzerinden önemli oranda alacağız. Eylül ayında çok büyük bir proje yapacağız. Türkiye’de oda bazında ilk olacak. Eylül ayında kalifiye eleman eksikliğinin giderilmesi için TOBB ile Aydın’da yapılacak olan meslek lisesinin protokolünü imzalayacağız”