Ayvalık Belediyesi Yılın İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Ayvalık Belediyesi Yılın İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediye Meclis Üyesi 2015 yılına ait ilk olağan meclis toplantısını Ayvalık Ticaret Odası Toplantı Salonunda bir hafta gecikmeli olarak gerçekleştirdi.
Yapılan toplantıda; 2015 yılının meclis toplantılarının yapılacağı tarihin belirlenmesi, 2015 yılı içerisinde yapılacak meclis toplantılarında tatil yapılacak ayın tespiti, meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi, Meclis Üyelerinin huzur haklarının tespiti, Denetim komisyonunun seçimi, Denetim Komisyonuna katılacak uzman kişilere verilecek ücretin tespiti, zabıta personelinin fazla mesai çalışma ücretlerinin tespiti, memur kadro derece değişikliği, 5393 sayılı Belediye Kanunun 49. maddesi, 3. fıkrası uyarınca 2015 yılında tam zamanlı sözleşmeli personel olarak görev yapacakların net ücretlerinin tespiti, Plan ve Proje Müdürlüğünün çalışma ve görev yönetmeliği, Etüt Proje Müdürlüğünün yerine Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün kurulması, Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kurulması, Meclis İmar Komisyonundan gelecek olan konular, İmar Dairesi ve diğer birimlerden gelen konular masaya yatırıldı.
Toplantıda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 2015 yılının ilk toplantısına Ayvalık Belediyesi’nin ekonomik olarak rahatlamaya başladığını vurgulayarak, 9 aylık yönetimleri sırasında Ayvalık’a hizmet etmek için muhalefet meclis üyeleriyle birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Ayvalık Belediyesi’nin yılın ilk toplantısının belediye bünyesindeki Fuaye Salonunun şiddetli yağışlar nedeniyle zarar görüp tadilata girmesi nedeniyle Ayvalık Ticaret Odası Meclis Salonunda gerçekleştirilmek zorunda kalındığı vurgulandı.
2015 yılının meclis toplantılarının her ayın ilk Çarşamba gününden sonraki mesai günü olarak yapılması oy birliğiyle kabul edildi.
2015 yılı içerisinde yapılacak meclis toplantılarında tatil yapılmaması ve yılın 12 ayı süresince meclis toplantılarının sesli ve görüntülü olarak yayınlanması oy birliğiyle kabul edildi. Belediye meclisi gündem maddelerinin oylanması sonrasında sona erdi.