Ayvalıklı Voleybolcular Balıkesir Şampiyonu Oldu

Ayvalıklı Voleybolcular Balıkesir Şampiyonu Oldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Anadolu Lisesi (AYAL) Kız Voleybol Takımı 2014-2015 eğitim öğretim yılında sahalarda fırtına gibi eserek, başarısını Balıkesir Şampiyonu olarak taçlandırmayı başardı.
Bu kapsamda, 5 Aralık 2014 tarihinde Ayvalık’ta başlayan okullar arası Genç Kızlar Voleybol Müsabakaları 20 Ocak 2015’te Balıkesir’de yapılan final maçıyla sona erdi.
AYAL Kız Voleybol Takımı, Okulun Beden Eğitimi Öğretmenleri Sedat Oğuz’un antrenörlüğünde bu tarihler arasında toplam 8 maç yaptı. Hiçbir rakibi kendisinden set vermeyen takım, tüm rakiplerini 3-0’lık skorlarla mağlup etti.
Ayvalık’ın gururu olarak nitelendirilen AYAL File’nin Sultanları finalde Susurluk Anadolu Lisesi’ne de aynı skorla mağlup ederek şampiyon oldu.
Antrenör Sedat Oğuzun öncülüğünde; Aslı Tunçalp, Ezgi Büşra Metin, Gizem Günaydın, Feyza Ersantolu, İrem Akçay, Buse Öncü, Elif Tuba Yılmaz, Ziyneti Deniz Ender, Işılay Saçan, Doğa Çetinel, Türkü Erdoğdu ve Dicle Soydemir isimli oyuncuların bu şampiyonluğu ise başta Anadolu Lisesi olmak üzere tüm Ayvalık’ta büyük bir sevinç ve memnuniyetle karşılandı.
Balıkesir şampiyonluğunun ardından muhabirimize açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Veli Tuncay, söz konusu büyük başarıya imza atan okulun voleybol takımını başta Beden Eğitimi Öğretmeni Sedat Oğuz olmak üzere tüm sporcuları kutladı.
Balıkesir şampiyonluğunun ardından yeni hedeflerinin Türkiye Şampiyonası Grup elemeleri maçları olduğuna işaret eden Veli Tuncay, AYAL File’nin sultanlarına bu maçlarda başarılar dilemeyi de ihmal etmedi.
Türkiye elemeleri karşılaşmalarının 16-19 Şubat 2015 tarihlerinde büyük ihtimalle Muğla, Marmariz yada Tekirdağ’da yapılacağını kaydeden Müdür Tuncay, “Rekorları alt üst eden, 2 yıl üst üste şampiyon olan Kız Voleybol takımımız gelecek yılda şampiyon olarak Balıkesir’de de bir ilki gerçekleştirecek üst üste liseler arası voleybol şampiyonasında 3 kez şampiyon olacaktır” şeklinde son derece iddialı sözler sarf etmekten de geri kalmadı.
Öğrencilerinin, Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim’ özdeyişine uygun olarak yetişmesine katkı sağlayan okul öğretmenleriyle, velilere de teşekkür eden AYAL Müdürü Veli Tuncay, “Burhaniye’de, Balıkesir’de ve Türkiye Şampiyonasında voleybol trakımımızın araç ihtiyacını karşılayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığına, Ayvalık Belediyesine teşekkürlerimiz sunuyor, desteklerinin hep sürmesini diliyoruz. Ayrıca takımımızın her türlü iaşe ihtiyaçlarını karşılayan Okul Aile Birliğimize, forma ve eşofman desteğinde bulunan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’e, final maçında bizleri yalnız bırakmayan Mecit Ataklı İlkokulu Müdürü H. Servet Ddemirci’ye, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Açar’a, Denizcilik Lisesi Müdürü Hüseyin Aday’a, İlçe Spor Koordinatörü Ertan Yasal’a ve telefonlarıyla, mesajlarıyla sporcularımızın başarısını tebrik eden tüm AYAL Dostlarına teşekkür ederiz” diye konuştu.