Ayvalık’ta Yeni Eğitim-öğretim Dönemi Buruk Bir Törenle Açıldı

Ayvalık’ta Yeni Eğitim-öğretim Dönemi Buruk Bir Törenle Açıldı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 2014-2015 yılı eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen tören, kısa bir süre önce ağabeyi ile dondurma almaya giderken kaza geçirip yaşamını yitiren Dilan Yurtcan adlı öğrenci için duyulan derin acının hakim olduğu bir törenle buruk başladı.
Ayvalık’ın 92. Kurtuluş yıldönümü ve 22. Engelliler Şenliği törenleri nedeniyle bir gün gecikmeli başlayan eğitim öğretim yılı; Cumhuriyet Meydanı’nda Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayarak, 2014 - 2015 Eğitim Öğretim Yılının açılış töreninin ilk bölümü Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tamamlandı.
Törenlerin ikinci bölümüne Ayvalık Sakarya Ortaokulunda devam edildi.
Buradaki törenler de sabahki tören gibi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Öğrencilerin şiir okuyup, günün anlamını içeren konuşma yaptığı 2014 - 2015 Eğitim Öğretim Yılı açılış töreninde Sakarya Ortaokulu Müdürü Remzi Çolak, geçtiğimiz haftalarda geçirdiği motosiklet kazası sonucu yaşamını yitiren 6-C sınıfı öğrencisi Dilan Yurtcan’ı anarak sözlerine başladı.
Müdür Çolak, İnsan olarak en büyük özelliğimiz akıl ve zekamızdır. Akıl ve zekamızı geliştirme, daha çok bilgi, daha çok görgü kazanabilmek için okul bizim vazgeçilmez bir kaynağımızdır. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik olan akıl ve zekâmızın en çok geliştiği okullardır. Sevgili öğrenciler, sizler okula bilgi edinmek, aklınızı zenginleştirmek, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı, arkadaşlık duygularını pekiştirmek ve çağımız uymak için geliyorsunuz. Öğretmenleriniz sayesinde okulda çok iyi vakit geçireceksiniz. Öğretmenlerin görevi sizleri topluma yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Yeterli ve çağdaş eğitim almamış toplumlar olamazlar. Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü okullarda daha iyi tanırız. Vatan sevgisini, iyi insan olmayı, doğru davranışlarda bulunmayı okulda öğreniriz. Yeni eğitim öğretim sezonunuz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Törende; 8. sınıf öğrencileri, 1. sınıf öğrencilerine "Okulumuza hoş geldiniz" diyerek çiçek vermesi ise törene adeta damgasını vurdu.
Sakarya Ortaokulu’nda 2014 - 2015 Eğitim Öğretim Yılı açılış törenine Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, milli eğitim şube müdürleri, Ak Parti İlçe Kadın Kolları, veliler ve öğrenciler katıldı.