Aziz Yıldırım davasında flaş gelişme

Aziz Yıldırım davasında flaş gelişme

Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından kısmen onama kısmen ise bozma kararı verilen 'Futbolda Şike Davası'nın gönderildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma savcısı Abdullah Mirza Coşkun'un, konuya ilişkin 10 sayfalık mütalaasında yargılamanın yenilenmesi ve davada yargılanan sanıkların aldıkları cezaların infazının durdurulması yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

İNFAZLAR DURDURULSUN

Coşkun, mütalaasında; şike ve örgüt kurma suçlarından Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 311. maddesi gereğince yargılamanın yeniden yapılmasını, CMK'nın 312. maddesi gereğince ise infazın durdurulması talebinde bulundu.Yeniden yargılanması istenen isimler arasında Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Olgun Peker'in yanı sıra üç sanık daha bulunuyor.

SON KARAR MAHKEMENİN

'Futbolda Şike Davası'nda yeniden yargılanma taleplerini karara bağlayacak olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Pazartesi gününden sonra Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun'un konuya ilişkin sunduğu mütalaasını da göz önünde bulundurarak son kararını vermesi bekleniyor. Mahkeme, Coşkun'un talebi doğrultusunda karar verirse 'Şike Davası' yeniden görülecek.

2 YIL 6 AY DAHA CEZASI VAR

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım'a 'teşvik primi vermek', 'birden fazla karşılaşmada şike yapmak' ve 'örgüt kurmak' suçlarından verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası ile bin 312 lira para cezasını onamıştı. Yıldırım, yaklaşık bir yıl hapis yattığı için infaz yasası gereğince 2 yıl 6 ay daha cezası var. Yeniden yargılama kararı çıkarsa mahkeme sonuçlanıncaya kadar hapis cezası rafa kalkacak.