Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel İstanbul

Aziz Yıldırım Yeniden Adliyede

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ’futbolda şike soruşturması ve davasında kumpas kurulduğu’ iddialarına ilişkin soruşturmada ‘müşteki’ sıfatıyla ifade verdi. Yıldırım, şike soruşturması ve davasında görev alan...

Yayınlanma:
Aziz Yıldırım Yeniden Adliyede

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ’futbolda şike soruşturması ve davasında kumpas kurulduğu’ iddialarına ilişkin soruşturmada ‘müşteki’ sıfatıyla ifade verdi. Yıldırım, şike soruşturması ve davasında görev alan kamu görevlilerinden şikayetçi oldu.
Futbolda şike soruşturmasındaki kumpas iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Aziz Yıldırım ifade verdi. Yıldırım, Aralık ayında ’’futbolda şike’’ soruşturmasında kendisine ve kulübe yönelik ’’kumpas’’ yapıldığı iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Yıldırım, ifadeye davet edildi. Azizi Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ile birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek, ‘müşteki’ sıfatıyla savcılığa ifade verdi. Yıldırım’a dilekçesindeki iddialara ilişkin sorular yöneltildiği iddia edildi.
‘İllegal bir yapının Fenerbahçe’yi ele geçirmek için kumpas kurduğunu’ söyleyen Aziz Yıldırım, şike soruşturması ve davasında görev alan polis, savcı ve hakimlerden şikayetçi oldu. Yıldırım, kamu görevlileri hakkında ‘kumpas’ kurdukları gerekçesiyle dava açılmasını istedi.
Aziz Yıldırım, savcılığa sunduğu suç duyurusu dilekçesinde Türkiye’de illegal bir yapının kritik kurumları ele geçirmek için ‘kumpas’ şeklinde yöntemlere başvurduğunu belirterek, “Söz konusu bu illegal yapının bir başka ve önemli hedefi de taşıdığı ekonomik ve sosyal önem sebebi ile futbol kulüpleri ve yönetimleri olmuştur. İllegal yapı, 17 ve 25 Aralık kalkışması öncesinde 7 Şubat’ta MİT’e, 3 Temmuz’da ise Fenerbahçe Spor Kulübü’ne karşı benzer ‘kumpas’ eylemleri içinde bulunmuştur” demişti.
Yıldırım, savcılık sorgusunun ardından neden geldiğinin sorulması üzerine, “Cennete nasıl gidilir onu öğrenmek için geldim” yanıtını verdi. Yıldırım, bir gazetecinin sorusuna ise, “Ben basını hiç sevmem, bana fazla yaklaşmayın” cevabını vererek asansöre bindi. Yıldırım ve Mosturoğlu, bir avukat ve korumayla birlikte adliyeden ayrıldı.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler