Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Diğer

Aziziye “engelsiz İlçe” Olma Yolunda Hızla İlerliyor

Aziziye Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara verilen hizmetlerin genişletilmesi, erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik adına yapılan çalışmaların tüm ilçede yaygınlaştırılması Erzurumlu vatandaşların yanı sıra, sivil toplum örgütleri...

Yayınlanma:

Aziziye Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara verilen hizmetlerin genişletilmesi, erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik adına yapılan çalışmaların tüm ilçede yaygınlaştırılması Erzurumlu vatandaşların yanı sıra, sivil toplum örgütleri tarafından da büyük taktir ile karşılandı. Son olarak Ilıca Termal Tesisleri’nin haftanın beş günü engelli vatandaşlara ücretsiz hale getirilmesi, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan’ın engellilere yönelik hizmetlerinde ki istikrarı gözler önüne serdi.
Aziziye İlçesi’nde engelli vatandaşlara yapılan hizmetlerin diğer belediyelere örnek teşkil etmesi gerektiğini belirten Dünya Engelliler Gelişim Derneği Genel Başkanı İslam Meral, engelli vatandaşların sosyal haklardan yararlanması için gerekli düzenleme ve kolaylıkların sağlanması gerektiğini söyledi. Aziziye’de engelli vatandaşların hak ettiği değeri aldığına dikkat çeken Meral, erişilebilirlik, ulaşılabilirlik ve diğer uygulamaların yerinde takip edilerek, yürütüldüğünü ifade etti. Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan’ın engellilere yönelik sağladığı kolaylıklara değinen Meral, “Biz engelli vatandaşlar olarak sosyal haklardan yararlanmak istiyoruz. Kısacası insan muamelesi görmek bizim de hakkımız. Aziziye Belediyesi’nde engellilere yönelik hizmetler ve uygulamalar sayesinde sosyal hayata normal insanlar gibi katılabiliyoruz. Bugün bedensel engelli bir öğrencimiz ulaşılabilirlik ve erişilebilirlik hizmetlerinin tam yapılması sayesinde dışarıya çıkıp hava alabiliyor. Mesela son olarak Ilıca Termal Tesisleri engellilere uygun bir şekilde dizayn edildi. Bunun yanında engelliler haftanın beş günü ücretsiz bir şekilde tesislerden yararlanabiliyor. Bu hizmetlerin diğer belediyelere örnek teşkil etmesi gerekir” şeklinde konuştu.
“KAMU ALANLARI ENGELLİLERE UYGUN HALE GELİYOR”
Aziziye İlçesi’nde engelli vatandaşların kamusal alanlardan rahatlıkla faydalanabildiğine vurgu yapan Başkan Meral, “Dünya Engelliler Günü nedeniyle geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanımız Muhammet Cevdet Orhan’ı ziyaret ettik. Yaptığımız görüşmede ilçede 900 bin lira değerinde harcamanın engelli vatandaşlara yönelik erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik hizmetlerinde kullanılacağını öğrendik. Bu nedenle çok mutlu ve umutluyuz. Aziziye’de tüm kamusal alan ve kurumlar engellilere uygun hale getirilecek. Belediye başkanımız Muhammet Cevdet Orhan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler