BAB-I ALEM ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERNEĞİ’NDEN BURSA GEZİSİ

BAB-I ALEM ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERNEĞİ’NDEN BURSA GEZİSİ

Erzurum Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığı mutabakat sonucu Atatürk Üniversitesi’nde okuyan yabancı uyruklu 47 öğrenciyi Bursa gezisine gönderdi.
Geçtiğimiz yıl Eylül ayında kurulan Erzurum Bab-ı Alem Uluslar arası Öğrenci Derneği Erzurum’da okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin şehir kültürüne adapte olmaları, spor ve kültürel etkinliklerle uğraşmalarını sağlamak amacıyla bir çok aktivite düzenliyor.
Derneğe üye olan 47 yabancı öğrenci Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan mutabakat sonucu Bursa gezisine gönderildi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Dernek Başkanı Ertan Halit Aksakal, ’’Yaz dönemlerinde kullanılan Bursa-Karacaali kamp merkezi bu yıl ilk defa kış kampına açıldı. Başvurularımız sonucu şehrimizde sadece bize tahsis edildi. Kampa 17 ülkeden toplam 47 öğrenci katılıyor. Beş gün sürecek olan kampımızda öğrenciler hazırladıkları programın dışında sporla vakit geçirecekler. Arta kalan zamanlarda çevreyi tanımaya ayıracaklar. Bunun dışında kampın 4.gününde Bursa şehrinin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görecekler izlenimlerini arkadaşlarıyla paylaşacaklar. Bursa gezisinde emeği geçen Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne ve dernek çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi.