Babanın büyük dramı! "Ölen karım, katil oğlum"

Babanın büyük dramı! "Ölen karım, katil oğlum"

İlk olarak 2012’de, “Beyzbol sopasıyla annesinin kemiklerini kırdı” haberiyle haber bültenlerine konu oldu. Herkes onu, yaşadıkları İstanbul Maltepe’deki binadan üstü başı kan içinde polislerin arasında çıkarılırken şaşkınlık içinde bakan yüzüyle tanıdı. O dönem 27 yaşında olan Öner Boy, paranoid şizofreni hastasıydı. Evde beyzbol sopası ve ekmek bıçağıyla saldırdığı annesi Emine Boy, ablası ve çığlıkları duyarak yardıma giden komşularını feci şekilde dövdükten sonra kendini odaya kilitlemiş, Özel Harekât polisleri kapıyı kırana kadar da direnmişti. Öner Boy Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü, 71 yaşındaki annesi Emine Boy ise ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldı.

‘ŞİZOFREN’

Gazete Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre bu olaydan yaklaşık 4 yıl sonra Öner Boy, annesini bu defa vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdü. 10 Şubat 2016’da tutuklanan genç hakkında “üst soydan akrabayı kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı. Savcılık, Türk Ceza Kanunu’ndaki “akıl hastalığı” maddesi gereğince “işlediği suçun anlam ve sonuçlarını algılayamayan” kişilere ceza verilemeyeceğini, güvenlik tedbiri uygulanabileceğini kaydetti. İddianamede ayrıca Boy’un Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden paranoid şizofreni raporu olduğunun, Adli Tıp Raporu’yla şüphelinin cezai sorumluluğu bulunmadığının belirlendiği belirtildi.

‘DÜZELDİ DEDİLER’

Boy’un Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. Mahkeme başkanı, sanığın 16 Ekim 2017 günü Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırıldığı için duruşmaya getirilemediğini ifade etti. Eşini kaybeden, oğlu cezaevine giren baba İbrahim Boy, duruşmada gözyaşları içinde şunları söyledi: “10 senedir psikolojik rahatsız. Şikâyetçiyim. Ölen eşim, cinayeti işleyen oğlum. Daha önce de annesinin kemiklerini kırdı. Komşular telefon edince olaydan haberim oldu. Kısa süre önce ‘Tedavisinde önemli bir aşama kaydedildi ve düzeldi’ denilerek ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden taburcu edildi.”

Mahkeme heyeti, sanığın Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi’nce gözlem altına alınarak akıl sağlığı yönünden tespitinin yapılmasını istedi. Boy’un tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.